Naslovnica Vijesti Svijet

Građani BiH žrtve prijevara za dobivanje viza za rad u Njemačkoj

Mnogi nasjedaju na lažne stranice koje nude usluge rezerviranja termina u njemačkoj veleposlanstvu za dobivanje viza
08. listopada 2018. u 08:52 2 komentara 2156 prikaza
ambasada.info
Foto: Screenshot

Unatoč brojnim upozorenjima o varanju građa BiH na vizama za Njemačku, oni još uvijek nasjedaju na lažne stranice koje nude usluge rezerviranja termina u njemačkoj veleposlanstvu.

Milorad Dodik i Dragan Čović Uoči izbora Dužnosnici u BiH masovno zlorabe javne resurse, najviše Dodik i Čović

– Rezervirala sam termin prošle godine u kolovozu. S tim da sam zaboravila šifru i jučer sam rezervirala s nova dva e-maila, ali mi nije došao povratni e-mail od Veleposlanstva. Danas sam vratila e-mail i sada me zanima vrijedi li i dalje prva rezervacija? – upitala je jedna građanka BiH na Facebooku, piše Vecernji.ba.

Odmah su joj stigli komentari kako je vjerojatno riječ o prijevari te da će ostati bez novca koji je uplatila za dobivanje termina.

Riječ je o stranici ambasada-info, no u njemačkom veleposlanstvu ističu da oni nemaju veze s njima te da je rezerviranje termina da dobivanje radne vize potpuno besplatno.

Ilustracija TRGAJU PLAKATE Selo iz susjedstva zabranilo političare: 'Nijedna stranka nije dobrodošla'

– Veleposlanstvo ne surađuje s agencijama ni s web-stranicom www.ambasada.info te savjetuje da ne angažirate agencije za zakazivanje termina. Ističemo da je dodjela termina besplatna. Angažiranje bilo kakvih agencija ne može ubrzati postupak – navodi njemačko veleposlanstvo u BiH.

Oftalmologija
PROMO
Dosta vam je da vam pada mrak na oči? Doznajte koje sve probleme s vidom možete riješiti u Zagrebu

A1 izdvaja za Vas

  • modovisisajteMaraschino:

    to se zove škola, a ne prevara.

  • kupatilo:

    A k9d bosanaca je tako.Jednom dogovore drugi put odu badava a treci put traze i pitaju gdjesu zo uopste trebali ici.Toje naj dugovjecniji narog.Pesto godina kasne i doknas stignu svicemo mi poumirat.Toim je velika prednost.