Naslovnica Vijesti Hrvatska

General Markač završio u bolnici, u posjet mu stigao i Bandić

General Markač imao je čak dva infarkta, a zbog problema sa žilama bio je hospitaliziran u KBC-u Rebro i puno prije nego što je podnesena haaška optužnica
13. ožujka 2013. u 13:46 6 komentara 5 prikaza
markač i bandić
Foto: Facebook

Uzbuđenja koja su obilježila posljednje mjesece – od donošenja haaške presude, oslobađanja do povratka u Hrvatsku te susreta s obitelji, suborcima i prijateljima uzela su danak u zdravlju umirovljenog generala Mladena Markača.

Nakon što je prošli tjedan hitno hospitaliziran u KBC-u Rebro, ovaj tjedan javio se liječnicima na dogovorene preglede i pretrage koje mora obaviti s obzirom na svoje zdravstveno stanje. S obzirom na to da planira intenzivan angažman i dulja putovanja, valja mu biti u formi. General se, doznajemo, želi intenzivnije posvetiti planovima za razminiranje, kojima se bavio i dok je bio djelatni policajac, točnije zapovjednik specijalnih postrojbi u okviru MUP-a.

Tada je, s mirnodopskim ustrojem, pokrenuo inicijativu za prikupljanje karata miniranih područja te izrade prve baze podataka o minski sumnjivim predjelima. No, taj je posao – s preustrojem MUP-a, gotovo potpuno zapostavljen.

Podsjetimo, general Markač imao je čak dva infarkta, a zbog problema sa žilama bio je hospitaliziran na Rebru i puno prije nego što je podnesena haaška optužnica. Operiran je čak tri puta, a posljednji put za vrijeme boravaka u haaškom zatvoru. Tada su ga operirali u Lidenu, jednoj od najboljih bolnica u Nizozemskoj te mu ugradili dodatnih šest premosnica zbog upale srčane ovojnice. Operacija je obavljena hitno jer je bio životno ugrožen. Osim kardioloških smetnji, general posljednjih godina ima sve ozbiljnije probleme s dijabetesom koji valja držati pod kontrolom, a u čemu on nije pretjerano savjestan. Inače, zdravstvene tegobe javile su se s prestankom intenzivnog bavljenja sportom i aktivnim angažmanom te umirovljenjem, a intenzivirale su se tijekom boravka u pritvoru.

Nakon što obavi detaljne pretrage i dobije upute o terapiji koju mora provoditi, Markača će otpustiti iz bolnice da bi mogao nastaviti s planovima za rad, putovanja i svakodnevne obveze koja ga čekaju. U klinici su ga posjetili gradonačelnik Milan Bandić i pročelnik Ureda za zdravstvo i socijalnu skrb grada Zagreba Zvonimir Šostar.

Vrtovi Hrvatske
Vrtovi Hrvatske
100% domaće voće i povrće sad je svima dostupno!

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar comparator
  comparator:

  Ozdravite nam čim prije dragi Generale ! Uz Vas smo kao i uvijek i ne brinite za mine ,odmarajte se i pustite sve k vragu jer ste napravili za nas i Hrvatsku toliko koliko Vam nikad ne možemo zahvaliti. Pozdrav Generale !

 • Avatar aaaasdefrr
  aaaasdefrr:

  Gospodine generale Markač držite se .Pozdrav od vaših uvijek vjernih "RISEVA".

 • Avatar Pipl mus tras as
  Pipl mus tras as:

  kak nece u ovakovoj Drzavi dobit Infrakt...