Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA SJEVERU HRVATSKE

FOTO Bolnici prekipjelo, staju na kraj nedopuštenom pušenju: 'Je li ovo slika koju želimo?'

Foto: Županijska bolnica Čakovec
1/3
12.03.2024.
u 13:13

Zaštitarska služba upozoravat će osobe koje krše ovaj zakon jer, kako kažu u ŽB Čakovec, ne žele biti odgovorni ako inspekcija napiše kaznu od 20.000 eura

U Županijskoj bolnici Čakovec odlučili su stati na kraj pušenju na nedopuštenim mjestima. Pozivaju se na zakon o ograničavanju uporabe duhanskih i srodnih proizvoda koji u članku 25. zabranjuje pušenje na prostoru koji je udaljen manje od 20 metara od ulaza u zgradu zdravstvene ustanove. Zaštitarska služba upozoravat će osobe koje krše ovaj zakon jer, kako kažu u ŽB-u Čakovec, ne žele biti odgovorni ako inspekcija napiše kaznu od 20.000 eura.

"Za taj iznos mogu se kupiti uređaji poput ultrazvuka i respiratora ili poslati djelatnike na edukaciju", ističu u bolnici koja je objavila i fotografije snimljene iza bolničkih zgrada i na ulazima. "Je li to slika koju želimo?" pitaju i napominju da rade sve da poboljšaju uvjete smještaja pacijentima i uvjete rada za djelatnike.

"Ljubazno bismo zamolili sve da se suzdrže pušenja ispred glavnog ulaza u bolnicu jer taj miris ulazi u bolnicu. Isto tako, u krugu bolnice je zabranjeno pušenje, a redovito je ispred ulaza u bolnicu i ispred Zavoda za hitnu medicinu više osoba koje puše i potom te opuške bacaju na ulaz i ispod ulaza, čime se nagrđuje ulaz u bolnicu. Razumijemo da neki ne mogu bez pušenja, no isto molimo da, ako želimo lijep ulaz u ustanovu, bez smrada cigareta, da se to poštuje. U našoj se bolnici liječe i dolaze pacijenti i s rakom pluća i nikako ne želimo da ih na ulazu dočeka dim cigareta koji se direktno povezuje s tom bolesti", poručuju u ŽB-u Čakovec.

VEZANI ČLANCI:

Odluka uprave na čelu s ravnateljem Igorom Šegovićem izazvala je raspravu u kojoj većina podržava strožu kontrolu. Kako bi dijelom zadovoljili i pušače, razmatraju se rješenja koja bi im išla na ruku.

"Kad čekamo po tri sata, a nekad i duže na pregled, gdje da zapalimo?" upitao je jedan pacijent. "Tamo gdje nećete dovesti bolnicu u situaciju da plati kaznu", odgovorili su mu iz bolnice.

 

 

 

Ključne riječi

Komentara 28

PJ
pjer1963
14:35 12.03.2024.

Kazu neznajukako rijesiti taj problem. U Nemackoj odrede mjesto gdje se smije pusiti, naprave mali krov da ne kisne , stave pepeljare i dvije klupe za sjediti. Problem rijesen.

Avatar memento mori
memento mori
13:46 12.03.2024.

Meni je nezamislivo da se nekad pušilo i po bolnicama, u čekaonicama... U autobusima, avionima. Pušač sam, ali ne dozvoljavam pušenje u kući i u automobilu. Taj smrad, poput pepeljare, užas! 😤

KO
Komentator3
14:15 12.03.2024.

Puši se u bolnici!! Primjer: KBC Dubrava, hodnici smrde po pušenju. Otvorite vrata onih sobičaka gdje sjede sestre - što rade - puše. I to na par metara od bolesnika na postintenzivnoj. Izbacite pušenje iz bolnica prvo!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije