Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uzmi ili ostavi!

EU nudi Srbima specijani status za sjever Kosova?

kosovo (1)
Reuters/Pixsell
11.03.2013.
u 20:10

Catherine Ashton, za posjeta Prištini 14. ožujka, a nakon posjeta Beogradu, pokušat će nagovoriti kosovske pregovarače da "smanje apetite"

Državnom vrhu Srbije u razgovoru s visokom izaslanicom EU Catherine Ashton bit će ponuđena neka vrsta specijalnog statusa i određene institucije vlasti na sjeveru Kosova i to je najviše što Srbija trenutačno može dobiti, a pristajanje na tu ponudu otvorilo bi put za dobivanje datuma, doznaje agencija Tanjug pozivajući se izvor upućen u pregovarački proces. 

Ako to što Bruxelles ponudi bude prihvatljivo Beogradu, pojašnjava Tanjug, Catherine Ashton bi u izvješću s kojim 16. travnja izlazi pred Vijeće ministara preporučila da se Srbiji odredi datum za početak pregovora o članstvu u EU. Za posjeta Prištini 14. ožujka, a nakon posjeta Beogradu, pokušat će nagovoriti kosovske pregovarače da "smanje apetite", dodaje izvor Tanjuga.

>>Tomislav Nikolić strahuje zbog 'apsolutno neprihvatljivog papira'

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar nekakav
nekakav
20:42 11.03.2013.

za godinu dana su eu izbori. to znači neke nove ljude. isto tako odlazi merkelica. na vlast dolaze ljudi koji žele imati rezultate, i to brze. svima je dosta kosova, i plaćanja albanaca. isto tako je svima jasno da se kosovski srbi ne žele integrirati u umjetnu državu. nastalu na zločinu, ipak, nemojmo to zaboraviti. ako su oružjem izgubili dio zemlje, srbi oružjem to mogu vratiti. da nije bilo natovog razaranja srbije, na kosovu bi danas bilo 3% albanaca, a ne 80. da, 80, ako i to. jer meni recimo nije čudno što se nisu nikad srbima odazvali na popis stanovništva, to nešto znači, znači da su cijeli svije tvarali svojim brojem .ajd, i prevarili ga! zar ne bi bilo ljepše srbima vratiti sjever kosova, i nastaviti živjeti u svojoj nato bazi kosovu? to je pitanje albancima.

Avatar El Indio
El Indio
20:49 11.03.2013.

Sad treba dat i Albancima specijalni status na jugu Srbije

OB
-obrisani-
21:15 11.03.2013.

Duboko vjerujem da neće Hrvatski političari kao guske opet u maglu,jer ovo se i nas tiče,a kad uđemo u EU ,samo da potraje barem 200 godina ta EU,da nam se mentalitet očisti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije