Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRATKOROČNI FINANCIJSKI ARANŽMAN

Dioničari Fortenova grupe odobrili novo financiranje

Prodaje se Fortenova grupa
Slavko Midzor/PIXSELL
27.06.2023.
u 16:48

Uvjeti novog financiranja cjelokupnog sadašnjeg iznosa duga po obveznici koje je ponudio HPS u pogledu marže ostat će isti kao i kod sadašnje obveznice

Na današnjoj skupštini imatelja depozitarnih potvrda Fortenova grupe dioničari kompanije su s gotovo 98 postotnom većinom onih koji su glasali, prihvatili prijedlog Fortenova grupe da se postojeća obveznica refinancira u iznosu od 1,1 do 1,2 milijarde eura sa sadašnjim većinskim kreditorom Grupe, investicijskom tvrtkom HPS Investment Partners.

Menadžment Fortenova grupe odlučio je ući u novi kratkoročni financijski aranžman za razdoblje do 29. studenog 2024. s HPS-om, postojećim vodećim nesankcioniranim kreditorom, što su imatelji depozitarnih potvrda danas podržali velikom većinom glasova za ovaj prijedlog.

Uvjeti novog financiranja cjelokupnog sadašnjeg iznosa duga po obveznici koje je ponudio HPS u pogledu marže ostat će isti kao i kod sadašnje obveznice. Dodatni uvjeti nove obveznice, prvenstveno kao posljedica sudjelovanja sankcioniranih osoba u kapitalnoj strukturi Grupe, a zbog čega su opcije financiranja ograničene, obuhvaćaju i tzv. Original Issue Discount u visini 6,75 posto iznosa na koji će biti izdana obveznica.

VEZANI ČLANCI: 

- Taj trošak je cijena povećanog rizika zbog sankcioniranog suvlasništva i nemogućnosti tržišta da se uključi u refinanciranje Grupe koja ima ruske sankcionirane suvlasnike. Valja napomenuti da je takav trošak ujedno cijena koju zbog postojanja sankcioniranih suvlasnika plaćaju svi dioničari kompanije. Kratkoročnost kredita od 15 mjeseci je otvaranje zadnje prilike Grupi da iskoristi to vrijeme kako bi u suvlasništvu prestale biti sankcionirane osobe, što je preduvjet da bi se Grupa mogla u tom kratkom roku refinancirati na tržištu novca - priopćili su iz Fortenova Grupe. 

Komentara 1

RE
Reall
19:01 27.06.2023.

Ima li itko o novinara “muda” napisati da ovo ide svome kraju. Kamatu po kojoj se zadužuju može platiti samo onaj tko se bavi nelegalnim poslom. Čim prođu izbori iduće godine sve će se urušiti, a opet će sve ići na račun države. Dali je netko pitao gdje su novci od prodaje Leda?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije