Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOBRA GODINA

Dionica Podravke najviša u povijesti, očekuju rekordnu dobit

Tvrtka Podravka predstavila novi pogon Tvornica juha i Vegete
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
1/4
23.02.2023.
u 16:54

Samo ove godine vrijednost tvrtke veća je za 84 milijuna eura

Dionica Podravke vrijedi najviše u povijesti. Srijedu je zaključila s cijenom od 96 eura, a u četvrtak je jedno vrijeme bila i na 96,40 eura. Ove je godine narasla za više od 14 posto, dok je indeks Crobex Zagrebačke burze ostvario skromniji rast od 9,6 posto. Kompanija danas tržišno vrijedi 683 milijuna eura, odnosno čak 5,15 milijardi kuna. Samo ove godine vrijednost tvrtke veća je za 84 milijuna eura.

Uprava Podravke u četvrtak je razmatrala financijski izvještaj za prošlu godinu. Brojke će idući tjedan, 28. veljače, potvrditi Nadzorni odbor. Očekuje se rekordna dobit. U prvih devet mjeseci lani tvrtka je ostvarila 269 milijuna kuna neto dobiti, a u cijeloj 2021. godini 309 milijuna kuna.

Dobit iz redovnog poslovanja ove bi godine trebala biti veća od 300 milijuna kuna, unatoč rastu troškova i inflatornim pritiscima. No, spekulira se kako bi zbog prodaje vrijednih nekretnina Žita u Ljubljani profit grupe Podravka na koncu mogao biti i gotovo 400 milijuna kuna.

Podravka je u listopadu lani dovršila prodaju nekretnina slovenskoj tvrtki Boscarol za više od 30 milijuna eura, odnosno 220 milijuna kuna. Ostaje za vidjeti koliko je to iznad procijenjene knjigovodstvene vrijednosti te imovine.

VIDEO Jandroković: 'Dajem vam treću opomenu'; Vidović-Krišto: 'Dajte ju sebi'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije