Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PAMETNO:

Zbog HDZ-ova uhljebljivanja kao u Plitvicama, mladi bježe iz zemlje

Marijana Puljak
Foto: Miranda Čikotić/PIXSELL
05.01.2018.
u 12:00

Pozivamo sve građane na zaokret! Ne napuštajte Hrvatsku, ovdje im pokažimo kako je njihovo ponašanje prošlost, da suvremeni svijet funkcionira na znanju, struci i dokazivim činjenicama

Na jučerašnji javni istup Darka Milinovića oko imenovanja ravnatelja NP Plitvička jezera reagirali su iz stranke Pametno.

Umjesto da se bave državom i razvojem, HDZ javno i bez srama kadrovira i raspravlja čiji je uhljeb bolji, poručili su danas iz stranke Pametno

– Najnoviji HDZ-ov scenarij, nažalost viđen već bezbroj puta, vezan uz natječaj i imenovanje ravnatelja NP-a Plitvička jezera, podsjeća na staru narodnu izreku ''Rugala se sova sjenici...'', kažu u stranci Pametno jer je, smatraju, u 21. stoljeću nezamislivo da se netko međusobno prepire čiji je uhljeb pogodniji. Čemu uostalom i farsa od natječaja u državnoj službi kad se unaprijed zna da ravnatelj mora biti član baš vladajuće stranke. 

– Najprije smo mislili da se radi o nekoj šali, a onda smo shvatili da se HDZ-ovci javno prepiru čiji je kandidat ”bolji” za upravljanje Plitvicama, odnosno koji od njih će više ili manje zadovoljiti interese stranačkih moćnika. HDZ-ovci su postali toliko besramni i bahati da se više ne boje javno raditi stvari zbog kojih nam se Europa i cijeli svijet smiju. Vlast u zemlji koja nazaduje, iz koje mladi masovno odlaze, u kojoj ne funkcioniraju ni gospodarstvo ni zdravstvo, ne poštuju se zakoni, dragocjeno vrijeme za rad i razvoj troše na kadroviranje svojih članova. A svi oni koji nisu članovi velikih stranka za njih jednostavno ne postoje. Ista je praksa i sa SDP-om, zato mi jednostavno moramo napustiti ovaj model ponašanja – kaže Marijana Puljak, predsjednica stranke Pametno i dodaje: – Treba zaboraviti pojmove moj, tvoj, stranka, glasovi... sve na čemu počiva 20-godišnje zbrinjavanje podobnih stranačkih satelita i poslušnika. Upravo zbog takvih stvari, uhljebljivanja kao u Plitvicama, mladi su razočarani i bježe. 

Ovo je tek jedna situacija koja je javno eskalirala i nije se uspjela riješiti ispod stola pa joj svi medijski svjedočimo, navode još u stranci Pametno. Možemo samo zamisliti koliko je ovakvih slučajeva i natječaja namješteno iza zatvorenih vrata HDZ-a. 

– Zato pozivamo sve građane na zaokret. Ne napuštajte Hrvatsku! Ovdje im pokažimo kako je njihovo ponašanje prošlost, da suvremeni svijet funkcionira na znanju, struci i dokazivim činjenicama – zaključila je Puljak.

Pogledajte galeriju: Milinović: Ne dopuštam da mi kvazihadezeovci omalovažavaju ljude

Marijana Puljak
1/11

Komentara 55

JW
Jim West
12:49 05.01.2018.

Milinović se ne bori za Plitvice kao Plitvice. Velik je to izvor novca, a ako ga on ne kontrolira, kako će namiriti svoje zaslužne drugove?

DI
dinamic
13:07 05.01.2018.

Nazvati stranku pametno sa pojednicima kao ta Puljak je sprdanje sa biračima!

DI
Diesel
13:24 05.01.2018.

Cuj Dade, njemu "omalovazavaju ljude", kao da su ti ljudi njegova privatna stvar, nekakav privatni adz?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije