Naslovnica Vijesti Hrvatska

Crkva: Gregorian su sotonisti koji obezvrjeđuju Katoličku crkvu

Grupa izvodi obrade pop i rock hitova s naglašenim sotonističkim elementima, tvrde u nadbiskupiji.
16. listopada 2011. u 18:00 161 komentara 1162 prikaza
'09.03.2011., Zagreb - Koncert grupe Gregorian u Ciboni. Photo: Anto Magzan/PIXSELL'
Foto: 'Anto Magzan/PIXSELL'

Gregorian je grupa koja se, skrivajući iza kršćanskog naslova, obezvrjeđuje vjersku i kulturnu baštinu i nauk Katoličke crkve, zaključak je priopćenja Đakovačko-osječke nadbiskupije izdanog u povodu koncerta glazbeno-scenske atrakcije koji će se održati u Osijeku 20. listopada.

U priopćenju se grupu Gregorian, kao i njihove obožavatelje, napada zbog navodnog sotonizma čiji su elementi prisutni u njihovim skladbama i nastupima.

"Grupa Gregorian ne izvodi kršćanski gregorijanski koral, već obrade pop i rock hitova s naglašenim sotonističkim elementima. Kostimografija im je nalik na monašku, ali oni nisu monasi. Ističu kako spotove snimaju u crkvama i samostanima, no radi se o sakralnim prostorima pretvorenim u muzeje. Po slici na plakatu kojim se koncert najavljuje, može se vidjeti tko zapravo dolazi jer na fotografiji članovi grupe prstima pokazuju sotonističke znakove", stoji između ostalog u priopćenju, gu cijelosti možete pročitati ovdje.

Algebra
PRIJAVE TRAJU
Kako do 10.000 eura? Dovoljna vam je odlična ideja za startup
 • ojbudisvoj:

  @mightymraz Tvoj komentar, ako ćemo imalo obraćati pažnju na kulturu i uljudno obraćanje jednih drugima, nije zaslužio da bude na forumu.

 • Avatar vh1
  vh1:

  Iza ovoga slijedi spaljivanje svjetovnih knjiga, a nakon toga spaljivanje ljudi. Gospodo iz crkve, izgubljeni ste u vremenu i prostoru. Vaš je problem što Gregorijan ima publiku, a vi ste je izgubili.

 • Arwen Aragorn:

  @Babatero, možda bi katolička mladež mogla održati pravi koncert gregorijasnkih pjesama u kontru sotoni? Neaktiviranjem na tom polju većim žarom, prepušta se mjesto sotonistima!