Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Potpredsjednica EK

Catherine Ashton: Osuđujemo granatiranje škole u pojasu Gaze

Catherine Ashton
Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
01.08.2014.
u 15:29

Duboko smo zabrinuti katastrofalnom humanitarnom situacijom u Pojasu Gaze te ponavljamo da sve strane moraju ispuniti svoje obveze i odmah omogućiti siguran i neograničen humanitarni pristup za hitnu dodjelu pomoći

Potpredsjednica Europske Komisije Catherine Ashton osudila je granatiranje škole UNRWA-a i tržnice u Pojasu Gaze.  

 - Osuđujemo granatiranje škole Agencije Ujedinjenih naroda za pomoć palestinskim izbjeglicama na Bliskom istoku (UNRWA) u Pojasu Gaze i tržnice u naseljenom području Shuja'iyeh.Neprihvatljivo je ubijanje nedužnih prognanih civila koji su potražili sklonište u označenom UN-ovu području nakon što im je izraelska vojska naredila da se evakuiraju iz svojih domova. Navedeni se incidenti moraju odmah istražiti, izjavila je Ashton.

 - Duboko smo zabrinuti katastrofalnom humanitarnom situacijom u Pojasu Gaze te ponavljamo da sve strane moraju ispuniti svoje obveze i odmah omogućiti siguran i neograničen humanitarni pristup za hitnu dodjelu pomoći. Humanitarna pomoć i zaštita civilnog stanovništva u skladu s međunarodnim humanitarnim pravom moraju biti imperativ. Treba zaštititi dostojanstvo i prava svih kojima je potrebna humanitarna pomoć, kazala je.

>> Primirje u Gazi nije dugo trajalo – poginulo 40 ljudi

Komentara 4

SO
Somelier
11:00 02.08.2014.

Kak je glupo čitati takove "osude". Tko se još na to obazire. Zaustavite Izraelce i imate mir.

LA
larala
15:50 01.08.2014.

jaka pomoc ljudima u gazi to osuđivanje ek i njihova zabrinutost....mjesto da zaštite te ljude oni mantraju o nekom istraživanju....i, onda još govore o nekoj zaštiti dostojanstva i prava....sramotno

XA
xaron
16:36 03.08.2014.

Osuđujemo granatiranje.... A na kom to sudu osuđujete ? Jedan poginuli civil u Kninu je ratni zločin, a 300 djece u Gazi - nije zločin. Kome to ova ljepotica sa slike prodaje demokraciju ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije