Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEMA ULAGANJA

Čačić: 'Ovdje u varaždinskoj bolnici financiranje države je - nula'

U varaždinskoj bolnici otvoreno četvrto gradilište
Foto: Varaždinska županija
26.06.2020.
u 13:30

- Ovdje u varaždinskoj bolnici financiranje države je nula, iako Varaždinska županija povlači najviše novca iz EU fondova i imamo ukupno 824 milijuna kuna vrijedne EU projekte, rekao je.

Nakon što su početkom godine počeli radovi na energetskoj obnovi zgrada Poliklinike, Psihijatrije te Mikrobiologije i RTG-a, počela je i izgradnja zgrade objedinjenog hitnog bolničkog prijema, dnevnih bolnica i jednodnevne kirurgije.

Jednokatnica površine 3200 kvadrata najvažnija je investicija u posljednjih 30 godina, a u njoj se će, kako je rečeno, na jedinstvenom mjestu organizirati prijem, obrada i zbrinjavanje svih hitnih bolesnika, zbrinjavati pacijenti u dnevnoj bolnici te izvoditi kirurške operacije u jednodnevnoj kirurgiji. 

- U Općoj bolnici Varaždin su u realizaciji europski projekti vrijedni 234 milijuna kuna. Obilazak smo započeli sa zgradom Poliklinike, koja je prije 121 godinu ovdje bila jedini objekt i zapravo činila cijelu bolnicu. Sad će, nakon energetske obnove, biti prvorazredni objekt, potpuno klimatiziran s ventilokonvektorima, solarnim panelima, dizalicama topline, a u vanjskom oplošju će se djelomično zadržati izgled s kraja 19. stoljeća kad je građena. Kod glavnog ulaza u bolnički krug počela je izgradnja potpuno novog objekta, zgrade objedinjenog hitnog bolničkog prijema, dnevnih bolnica i jednodnevne kirurgije. Nakon završetka ove investicije od 75,1 milijun kuna, u krugu bolnice u neposrednoj blizini nove zgrade predviđena je i izgradnja centralnog operacijskog bloka s pripadajućim sadržajima. Očekujemo da ćemo taj projekt realizirati u sljedećem proračunu Europske unije i u mandatu sljedeće Vlade – rekao je župan Radimir Čačić koji od Vlade traži mogućnost da se taj projekt prijavi za sufinanciranje iz EU fondova.

- Znamo da je hrvatski državni proračun financirao sve druge regionalne bolnice, a trenutno s 580 milijuna kuna financira pulsku bolnicu. Ovdje u varaždinskoj bolnici financiranje države je nula, iako Varaždinska županija povlači najviše novca iz EU fondova i imamo ukupno 824 milijuna kuna vrijedne EU projekte. U četiri godine bivša županijska vlast realizirala je 4 milijuna kuna EU projekata, dok je u tri godine mojeg mandata u realizaciji 824 milijuna kuna EU projekata. Puno toga radimo, ali problem je što se ulaže samo županijski i europski novac, dok nema nijednog državnog projekta, izuzev aglomeracije. Nema državnih cesta, pruga i mostova, a sve to i mi ovdje trebamo - rekao je Čačić.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije