Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZDAŠNA POMOĆ

Britanci daju više od 60 tisuća funti obiteljima zdravstvenih djelatnika koji su preminuli od virusa

Liječnici iz Belgije bore se za život oboljelih
Foto: YVES HERMAN/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
27.04.2020.
u 22:15

Program je usmjeren na obitelji onih koji će umrijeti od koronavirusa radeći na spašavanju života oboljelih a uključuje i njegovateljice, njegovatelje, čistačice te drugo pomoćno osoblje.

Obiteljima djelatnika u britanskom zdravstvu koji umru u borbi s pandemijom COVID-19 bit će isplaćeno 60.000 funti ili 66.000 eura u okviru novog programa životnog osiguranja, objavio je britanski ministar zdravstva Matt Hancock u ponedjeljak.

Ujedinjena Kraljevina je među zemljama s najvećim brojem umrlih od koronavirusa, 21.092 zaraženih je umrlo u bolnicama a njima se tek trebaju pribrojati tisuće umrle u domovima za starije. 

Zna se da je među njima i 98 medicinskih radnika i pomoćnog medicinskog osoblja, rekao je Hancock.

"Vlada uspostavlja program životnog osiguranja za djelatnike Nacionalne zdravstvene službe (NHS) i njihove kolege u socijalnoj skrbi" koji su izravno uključeni u borbu s pandemijom, rekao je Hancock.   

"Obiteljima osoblja koje će umrijeti u njihovom radu od ključne važnosti isplatit će se 60.000 funti". 

Program je usmjeren na obitelji onih koji će umrijeti od koronavirusa radeći na spašavanju života oboljelih a uključuje i njegovateljice, njegovatelje, čistačice te drugo pomoćno osoblje. To se odnosi samo na djelatnike u Engleskoj ali će zdravstvene vlasti u Škotskoj, Sjevrenoj Irskoj i Walesu od središnje vlade dobiti sredstva za slične programe.   

Britanska vlada je angažirala tisuće nedavno umirovljenih medicinskih djelatnika i studente medicine završnih godina kako bi odgovorila na krizno stanje izazvano naglim širenjem zaraze novim koronavirusom koji izaziva bolest COVID-19.  

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije