Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KARBON

Brend kojeg svi pamtimo iz djetinjstva i dalje je najbolji prijatelj djece od malih nogu

Foto: Promo
1/2
25.09.2019.
u 11:00

Hrvatska proizvodnja školskog pribora. Hrvatska kvaliteta

Generacije školaraca i njihove dane u školskim klupama neraskidivo su vezane za druženje s olovkama, drvenim bojicama, flomasterima, vodenim bojama, temperama proizvedenima pod brendom Karbon. S Karbonovim šarenim kredama crtale su se školice po pločniku, s njihovim glinamolom i plastelinom modelirati smo počeli još u vrtiću pa tako možemo reći da je Karbon bio alat za prva kreativna i umjetnička izražavanja i neizostavni dio djetinjstva. Jesen u mom gradu, Moja obitelj, Božićne radosti…. samo su neke od tema kroz čije smo se stvaranje družili s njihovim proizvodima i stvarali, ponekad više ponekad manje spretno, svoje vizije zadanih tema.

Kroz nekoliko desetljeća iskustva u proizvodnji, razvijeni su proizvodi prilagođeni obrazovanju u predškolskom i školskom uzrastu, ali i za hobi i profesionalno slikarstvo. Većina proizvoda proizvodi se na otoku Korčuli u mjestu Blato.

Za bezbrižno crtanje razvijena su dva nova pakiranja debelih drvenih trouglih bojica s 12 ili 24 komada u osvježenom dizajnu. Ali gdje pospremiti te bojice? U pernicu sa svima poznatim likovima Hlapića i Gite koja je razvijena u suradnji s Croatia filmom.

Nabavka svih školskih potrepština za većinu je roditelja prilično zamorno iskustvo. Stoga je Karbon pripremio posebne kreativne kutije koje u jednom proizvodu sadrže sve potrebno za satove likovne kulture. Dolaze u klasičnom Karbon dizajnu te specijalnom Hlapić dizajnu. Kako bi se smanjio nered koji nastaje prilikom kreativnog izražavanja na satu likovne kulture Karbon je u svoju ponudu uključio slikarsku paletu, set podloge za klupu i spužvice kao i set od tri kista (br. 2,4 i 6) za tempere i vodene boje.

U stalnoj potrazi za novitetima tim Karbona je, uz sve navedeno, razvio i papirni asortiman koji sada uključuje kolaž papir, set blokova i specijalne bilježnice tvrdih korica. Karbon je upravo osobito ponosan na liniju bilježnica čije su korice dizajnirane i inspirirane poznatim hrvatskim znanstvenicima, piscima, glazbenicima i zaštićenim životinjskim i biljnim vrstama. Namijenjene su za satove matematike, fizike, kemije, hrvatskog jezika, zemljopisa i povijesti, biologije, glazbene kulture i stranih jezika, a kreirane su u suradnji s profesorima i studentima Sveučilišta u Zagrebu.

Karbon nastavlja suradnju i velika je podrška nacionalnoj kampanji Boranka s ciljem podizanja svijesti šire javnosti o važnosti šuma i zaštite prirode. U suradnji sa Savezom izviđača Hrvatske u sklopu kampanje, od ostataka izgorenih stabala prikupljenih na požarištima u Dalmaciji proizvedene su boralice – Crne Karbon pastele. Sve novosti iz Karbon svijeta pratite na društvenim mrežama (FB i IG) @karbonhrvatska ili na internetskoj stranici.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije