Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Addiko banka mora vratiti 70.000 kuna preplaćenog kredita

Addiko banka ovršena je od strane tužitelja na iznos od oko 150.000 kuna te je pravomoćnom presudom utvrđeno kako banka mora vratiti 70.000 kuna, ali sa zateznim kamatama i sudskim troškovima morali su platiti dvostruki iznos
21. kolovoza 2018. u 11:39 0 komentara 830 prikaza
udruga franak
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Addiko banka ovršena je od strane tužitelja na iznos od oko 150.000 kuna te je pravomoćnom presudom utvrđeno kako banka mora vratiti 70.000 kuna, ali sa zateznim kamatama i sudskim troškovima morali su platiti dvostruki iznos.

udruga franak Udruga Franak Donesena prva privatna presuda na temelju kolektivne pravomoćne presude VTS-a

Priopćeno je to iz Udruge Franak, a riječ je o tužitelju Vladi Podbrežničkom iz Varaždina koji je tužio banku u kojoj je podigao kredit u švicarcima.

– Saznajemo osobno od tužitelja Vlade Podbrežničkog iz Varaždina da je na temelju pravomoćne presude o kojoj smo već izvještavali u lipnju ove godine, Hypo/Addiko ovršena na iznos od oko 150.000 kuna koje su uplaćene na račun gospodina Podbrežničkog. Presudom je utvrđeno da Hypo/Addiko mora vratiti 11.009,86 CHF u kunskoj protuvrijednosti na dan isplate plus pripadajuću zateznu kamatu. Nakon što je presuda postala izvršna, tužitelj je pokrenuo ovršni postupak koji je uspješno završen ovrhom Hypo/Addiko u iznosu od oko 150.000 kuna. Tužitelja je zastupao Zajednički odvjetnički ured Marijan Fosin, Božica Petak Vujec i Andreja Fosin.

udruga franak Krediti u švicarcima Udruga Franak: Tužite banke, nigdje niste potpisali da ne možete to napraviti

Saznajemo od tužitelja da će pokrenuti novi sudski spor kojim će zahtijevati da se njegov ugovor proglasi ništetnim te da mu Hypo/Addiko vrati sve što je banci isplatio temeljem ništetnog ugovora odnosno da ga banka obešteti za tečajnu razliku, koja po našim procjenama iznosi vjerojatno otprilike još najmanje toliko koliko je već isplaćeno na temelju preplaćene kamate. Radilo se o kreditu s valutnom klauzulom CHF koji je isplaćen u iznosu od cca. 360 000 kuna – priopćila je Udruga Franak.

U priopćenju Udruga Frank navodi da u Sloveniji nastavljaju donositi sudske odluke o ništetnosti ugovora s valutnom klauzulom CHF.

Franak organizirala pobjeda Udruge Franak Ništetna i valutna klauzula! Odštete bi mogle biti i 15-ak milijardi kuna

– Saznajemo da je donesena još jedna prvostupanjska presuda kojom je utvrđeno da je ništetan ugovor s valutnom klauzulom CHF. Budući da u Sloveniji već postoji i takva pravomoćna presuda, očigledno je da Slovenija ima već potvrđenu sudsku praksu po tome pitanju, i da povratka na staro više nema. Svaki CHF dužnik u Sloveniji s pravom može očekivati da će njegov ugovor biti na sudu proglašen ništetnim ugovorom – priopćili su.

Tatjana Jurić
skrenula pozornost
Tatjana Jurić progovorila o teškoj bolesti: 'Ponekad se čini da nikada neće proći i da si prepušten sam sebi'
Električni automobili
NOVA ERA
Jeste li spremni za vožnju prema električnoj budućnosti
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.