Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GROM I PAKAO!

Universal otkupio prava za snimanje filma po videoigri nastaloj prema Danteu

25.02.2009.
u 12:53

Tvrtka Electronic Arts poznata je po brojnim uspješnim računalnim igrama, od "Simsa" do pucačina i strategija ("Medal of Honor", "Command and Conquer", igre o Jamesu Bondu), ali malo je koja njihova igra izazvala takvu pomamu kao najavljeni third person adventure "Dante's Inferno" u kojem će se igrač morati probijati kroz devet krugova pakla onako kako ga je opisao veliki talijanski pjesnik iz 14. stoljeća.

Evo kako bi taj EA-ov pakao trebao izgledati:

I prije nego što se igra pojavila na tržištu, izazvala je ogroman interes za filmska prava; većina uspješnih računalnih igara danas kad-tad postane i film (a ekraniziraju se i one neuspješne, i ekranizirat će se dok je Uwe Boll živ), a "Danteov pakao" mogao bi biti veliki hit pa su najveće tvrtke bile spremne izdvojiti sedmeroznamenkaste iznose za prava na EA-ovu igru. U utrci su jesenas Paramount, Warner Bros., New Regency i MGM zaostali iza Universala, koji je uplatio predujam za milijune dolara koje će "iskrcati" za filmska prava ako igra bude onoliko uspješna koliko se očekuje.

Naravno, nikome u Hollywoodu nije palo na pamet da bi mogli koristiti izvorni materijal Dantea Alighierija, star više od 500 godina, koji je odavno javno dobro, ne podliježe autorskim pravima i za njega ne treba platiti ni novčića. Ono što je bitno i što privlači publiku jest ono što je bilo hit u posljednjih godinu ili godinu i pol dana; sve drugo kratka pamet današnje ciljane publike, odrasle na zatupljujućim hollywoodskim blockbusterima, nije u stanju pojmiti...

Želite prijaviti greške?