Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova vremena televizije

Televizija kakvu poznajemo odlazi u prošlost. Predstavljamo vam budućnost pred nama

GONET.TV
Foto: GONET.TV
1/3
07.12.2022.
u 09:40

Televizija se već odavno ne veže uz fizički uređaj televizora i to je sve više prepoznato. Nova vremena donose i nove trendove

Televizija se već odavno ne veže uz fizički uređaj televizora i to je sve više prepoznato. Nova vremena donose i nove trendove. Tako više ne morate biti u vlastitom domu da biste imali pristup bilo kojem sadržaju u bilo koje vrijeme. Upravo te dvije stvari: bilo gdje i bilo kad postavile su nove trendove, pa televizija kao fizički mediji više nije na vrhuncu.

U početku razvitka televizije kao medija, ona je imala smisao okupljanja obitelji, a bila je i gotovo jedini izvor vijesti. Takva vrsta programa sve više odlazi u zaborav, jer su došla dinamična vremena kada gledatelj može birati što gledati, gdje gledati i u kojem trenutku gledati. Iako je tako, istraživanja medija pokazuju da Hrvatska i dalje smatra televiziju najznačajnijim izvorom informacije. Upravo zato, važno je vidjeti gdje je televizija pozicionirana.

Streaming servisi ili ne?

Prvi iskorak u gledanju televizije napravili su popularni streaming servisi. Oni su dozvolili da se najdraži film ili hit serija pogleda putem interneta. Sve što je bilo potrebno dobra je i kvalitetna internetska mreža koja će poduprijeti takvo gledanje. Upravo uz streaming servise veže se prvi pojam preplate i on funkcionira jednostavno: korisnik plati pristup streaming platformi i za mjesečnu ili godišnju naknadu gleda sve što poželi.

Ista istraživanja s početka priče pokazuju da su uz klasično gledanje televizije (preko televizora kao uređaja) bili najviše vezani stariji ljudi. No, u doba modernizacije i ta se tehnološka slika promijenila. Zato sve poznate televizije okreću svoj program ka internetu i preplatama.

Znači li ovakav trend propast televizije kao medija, ili njegova ekspanzija? – stručnjaci kažu da se radi upravo o ekspanziji, jer vizualni sadržaji nisu nikada bili traženiji, ali i prije svega dostupniji svima.

Foto: GONET.TV

Umjesto određenog sadržaja, sve na jednom mjestu

Iako streaming servisi jesu postavili novi narativ televizije, problematika leži u tome što korisnik više ne želi samo određeni sadržaj poput filmova, dokumentaraca ili serija. Zato se počelo nametati pitanje može li jedan streaming servis objediniti sve – i live programe, i serije, i filmove. I odgovor je – može.

Upravo masovnom ekspanzijom tehnologije i interneta, više nisu stream programi na naglasku, već internetske televizije i paketi. To ukratko znači da sada, osim filmova i serija, te specijaliziranih sadržaja možete imati i film i seriju, ali i live programe.

Ovo je posebno dobro za sve one koji nemaju pristup televizoru kao fizičkom uređaju (primjerice studenti u studentskom domu). Prepoznata je potreba da televizija bude dostupna na jedan klik, na svim pametnim uređajima i da za to bude potrebna samo internetska veza.

Televizija budućnosti – 111 kanala i 1600 serija i filmova

Upravo takvu, televiziju budućnosti isprobali smo i sami. Riječ je o GONET.TV televiziji koja je postavila visoke standarde kada je riječ o streaming servisu. Naime, osim što je dostupna čak i na najmanjim internetskim brzinama, GONET.TV nudi i 111 kanala što objedinjuje potrebu za live programima. U taj paket spada i 1600 filmova i serija, a moguće je gledati i HBO na platformi. Uz to, dostupna je i videoteka s mnoštvom sadržaja. Osim toga, GONET.TV videoteka sadrži čak 1600 filmova, ali i na tisuće brojnih drugih sadržaja, poput serija i dokumentaraca.

Još važnije, GONET.TV je prepoznao potrebu za odgodom sadržaja, odnosno činjenicu da u današnje vrijeme gledatelj često ne može biti dostupan i gledati sadržaj onda kada se on emitira. Zato nude opciju snimanja, te vraćanja sadržaja i do 30 dana unatrag. Fleksibilnost je također jedna od vodećih prednosti GONET.TV-a, jer je prilagođen za sve pametne uređaje.

Foto: Schreenshot: GONET.TV

Osim toga, dinamika vremena često zahtjeva od gledatelja putovanja. Zato je ovaj servis dostupan u svim zemljama Europske unije bez prekida i 24 sata dnevno. Sadržaj koji ste propustili možete pogledati opet, a onaj koji će se tek emitirati možete snimiti.

Osim toga, dostupna je i podrška koju možete dobiti telefonskim putem, ali još važnije – vrlo su aktivni na društvenim mrežama i pružaju odgovore gotovo istog trenutka.

Bez ugovorne obveze – nema 'kvake'

Kada pročitate ovakav sadržaj, glavno pitanje je u čemu je kvaka? Prednost GONET.TV-a je upravo u tome što je doista nema. Ne obavezuje vas nikakvim ugovorom, što znači da možete prestati gledati onda kada to vama odgovara. Još značajnije je to što prvih 14 dana imate dostupno samo za 1 kunu, te time GONET.TV dozvoljava svojim korisnicima da se uvjere odgovara li im sadržaj ili ne. Nakon probnog roka, sve ove pogodnosti dostupne su samo za 59 kuna mjesečno, uvijek bez ugovorne obveze i uvijek korisnici mogu otkazati. Možete aktivirati i uslugu gledanja televizije putem više uređaja istovremeno. Jednom rečenicom, GONET.TV prepoznao je novo doba televizije i predstavio budućnost koja objedinjuje modernizaciju i vrhunsku uslugu na jednoj platformi.

Sadržaj nastao u suradnji s GONET.TV

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije