Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OLUPINA POD VODOM

Nova policijska snimka otkriva raspadajuću unutrašnjost Costa Concordije

Costa Concordia
Foto: Screenshot Youtube
1/2
04.07.2014.
u 20:21

Olupina bi trebala ponovno plutati za 10-ak dana, nakon čega će biti odvučena na rastavljanje

Talijanska policija objavile je novu snimku unutrašnjosti potonulog kruzera Costa Concordia, koji se nasukao u siječnju 2012. godine kod talijanskog otoka Giglio. U nesreći je poginulo 32 ljudi, a kapetanu Francescu Schettinu sudi se za ubojstvo iz nehaja.

Na policijskoj snimci može se vidjeti kako nekad luksuzna unutrašnjost ovog 114,5 kilotona teškog broda trune pod morem.

Olupina broda trebala bi ponovno plutati za 10-ak dana, nakon čega će biti odvučena od otoka do Genoe, gdje će biti rastavljena, prenosi Reuters. Put bi trebao trajati pet dana. Ovakvom planu usprotivio se Greenpeace, čiji su članovi organizirali prosvjed u vlastitom brodu Rainbow Warrior. U ovoj ekološkoj organizaciji, naime, smatraju da bi rastavljanje broda trebalo obaviti negdje bliže jer vjeruju da su na olupini još uvijek opasne tekućine, prenosi Sky News.

- Želimo da se cijelo rastavljenje obavi javno i na način koji predstavlja najmanje rizike za okoliš - rekao je glasnogovornik Greenpeacea.

 

>> Schettino ostaje u kućnom pritvoru i čeka početak suđenja

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije