Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nafta i plin

Marathon Oil koji ima dozvolu za bušenje Jadrana smanjuje ulaganja

marathon oil
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
07.01.2015.
u 07:04

Marathon Oil Corporation, naftna kompanija koja je dobila dozvolu za istraživanje i eksploataciju ugljikovodika na sedam istražnih polja u hrvatskom dijelu Jadrana, objavila je sredinom prosinca da će u 2015. godini proračun za istraživanja i investicije smanjiti oko 20 posto u odnosu na 2014. godinu, što je uvjetovano niskim cijenama nafte na svjetskom tržištu

Marathon Oil Corporation, naftna kompanija koja je dobila dozvolu za istraživanje i eksploataciju ugljikovodika na sedam istražnih polja u hrvatskom dijelu Jadrana, objavila je sredinom prosinca da će u 2015. godini proračun za istraživanja i investicije smanjiti oko 20 posto u odnosu na 2014. godinu, što je uvjetovano niskim cijenama nafte na svjetskom tržištu. Marathon Oil će u istraživanje i razvoj uložiti 4,3 do 4,4 milijarde dolara, a manji proračun za istraživanje neće se odnositi na bušotine u Norveškoj.

Kompanija će posebnu pozornost usmjeriti na istraživanje svoja tri potencijalna izvora u SAD-u od kojih očekuje visoke povrate na ulaganja.

“Rast godišnje proizvodnje bit će u visokim jednoznamenkastim brojkama”, poručuju ulagači iz Marathon Oila. Također navode da program kapitalnih ulaganja “reflektira disciplinu u upravljanju tijeka novca u trenutačnom cjenovnom okolišu”, pozivajući se na sve niže cijene barela nafte u svijetu.

“Dinamične promjene na tržištu sirove nafte koje će utjecati na troškove održavanja naftnih polja, zahtijevaju dodatno vrijeme prije nego što finaliziramo proračun za sljedeću godinu”, dodaju u Marathon Oilu, koji bi potpuni proračun trebao objaviti početkom veljače.

>>U pregovore o istraživanju nafte i plina u Jadranu idu Ina, Eni, OMV, Marathon Oil...

>>Britanci oduševljeni: Nafta u Jadranu sjajna je i iznimno povoljna prilika

Komentara 2

UN
unbekant
09:05 07.01.2015.

Ali se to nece odnositi na proracun busotina u Norveskoj,hehehehehehe pametnom dosta.......

KR
k/rouge
15:25 17.01.2015.

Super vijest je sta je nedavno pao baril za vise od pola cijene, plus kaj se odavno razvijaju hibridna vozila, "sluzbena" za siru prodaju. Osim toga, informirajte se postoji ugradbeni kit za svako vozilo, manja potrosnja benge za 35% https://www.youtube.com/watch?v=DJqluvEHU38 Malo surfajte i informirajte se o Paul Pantone Plasma Reactor Motor ima i na jubitu :P

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije