Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rockhopper Exploration

Britanci oduševljeni: Nafta u Jadranu sjajna je i iznimno povoljna prilika

nafta
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
05.01.2015.
u 14:22

Kompanija će sudjelovati u prvoj fazi istraživanja koja će trajati tri godine te se sastojati od seizmičkih ispitivanja i obrade podataka, nakon čega bi trebalo uslijediti i bušenje

Britanska tvrtka Rockhopper Exploration, koja je putem Medoilgasa s talijanskim Enijem dobila pravo na istraživanje jednog od istražnih polja za eksploataciju nafte i plina iz podmorja u srednjem Jadranu, izrazila je oduševljenje dobivenom dozvolom. Kako je istaknula na svojim stranicama, kompanija je dobila 40-postotni, a talijanski Eni 60-postotni udio u pravu na istraživanje bloka 9 koji se nalazi u plitkoj vodi u području s prije otkrivenim rezervama ugljikovodika.

– Oduševljeni smo što ćemo biti partneri s vodećim međunarodnim proizvođačem u Hrvatskoj u pokušaju izgradnje naše pozicije u tom dijelu Mediterana – kazao je Sam Mooday, izvršni direktor Rockhoppera, ističući kako je to ''iznimno povoljna prilika po niskoj cijeni''. Kompanija će sudjelovati u prvoj fazi istraživanja koja će trajati tri godine te se sastojati od seizmičkih ispitivanja i obrade podataka, nakon čega bi trebalo uslijediti i bušenje. Nakon što je uz Marathon Oil, OMV i Eni dobio dozvolu za eksploataciju u hrvatskom dijelu Jadrana, Rockhopper sada očekuje ishod natječaja za istraživanje nafte i plina u Crnoj Gori.

>>U pregovore o istraživanju nafte i plina u Jadranu idu Ina, Eni, OMV, Marathon Oil...

>>Jadran će bušiti pet kompanija na 10 istražnih polja

Komentara 40

WC
wCROw
15:39 05.01.2015.

Naravno da su oduševljeni kao i u Venecueli; 30% domaćima 70% kurvinim sinovima.

LI
liskovaca
15:58 05.01.2015.

što ćemo prodati sljedeći mjesec kako bi paraziti sa državne sise dobili plaćicu na vrijeme?

Avatar ivo587
ivo587
15:00 05.01.2015.

slijedi bušenje i onda "slučajno" izlijevanje nafte, a kad se zas..e obala onda čišćenje ide po sistemu farbanja tunela.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije