Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROBLEMI NA MAKSIMIRU

Zavrzlama u Dinamu sve je veća! Otkazan sastanak Izvršnog odbora

Zagreb: U prostorijama Dinama održan je sastanak Izvršnog odbora
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/3
01.12.2023.
u 20:58

U jeku nove 'maksimirske' epizode rasplamsale su se i priče kako Dinamu prijeti likvidacija. Temelj toga je članak 48. stavak 2. Zakona o udrugama, temeljem kojeg svaka udruga ide u likvidaciju ukoliko u dvije godine ne održi redovnu skupštinu

Važan sastanak Izvršnog odbora Dinama na kojem su se obje strane trebale izjasniti oko novog klupskog statuta bio je zakazan za subotu, no ipak se neće održati. U vezi sastanka sve do sada je trajala velika neizvjesnost. Nije bilo poznato niti vrijeme kada će se održati. Naposljetku je sva briga bila uzalud.

U srijedu su navijači održali sastanak na kojem je odlučeno da će se inzistirati na prvom prijedlogu radne skupine. Prema njemu bi nova Skupština brojila 60 članova. Njih 28 bi birali članovi neposredno, 28 bi predlagao predsjednik kluba, tri člana došla bi od strane sponzora, a jedan iz Grada. Uz to bi članovi izabrani neposredno dobili četiri mjesta u Izvršnom odboru (IO). Također, prema spomenutom prijedlogu, sve bi članove IO birao predsjednik. Uz to, predviđa povećanje ovlasti IO, uz smanjenje onih Nadzornog odbora.  

GALERIJA Dinamo svladao Astanu i otvorio vrata europskog proljeća

Zagreb: U prostorijama Dinama održan je sastanak Izvršnog odbora
1/6

Posljednja redovna Skupština Dinama održana je 12. prosinca prošle godine. Odlukom Gradskog ureda za opću upravu poništena je sjednica 9. ožujka ove godine. Ona održana 25. rujna još uvijek nije verificirana. U cijeloj zavrzlami rasplamsale su se i priče kako Dinamu prijeti likvidacija. Temelj toga je članak 48. stavak 2. Zakona o udrugama, temeljem kojeg svaka udruga ide u likvidaciju ukoliko u dvije godine ne održi redovnu skupštinu.

VEZANI ČLANCI:

Također, mandati predsjednika Mirka Barišića i skupštinara istječu 11. ožujka 2024. godine. Problem je u tome što bi klub ostao bez skupštine, koja se mora redovito sastati prije 12. prosinca 2024. godine kako bi se izbjegla spomenuta odredba o likvidaciji. Dakako, najgori ishod nije zajamčen, niti najvjerojatniji, no stanje na Maksimiru je u najmanju ruku problematično.

VIDEO Članovi izvršnog odbora Dinama: 'Na sjednici nije bilo povišenih glasova

Komentara 4

EJ
ejStef
09:59 02.12.2023.

Fotelje, fotelje, to je jedino bitno. Klub, rezultati, budućnost kluba, sve je to u drugom (ili trećem, petom...) planu... Nema tu puno filozofije, uprava je napravila katastrofu u prijelaznom roku, a uz to je zamračila novce od rekordne transfer sezone od prodaje. Naravno da je to utjecalo na rezultate, pa niti Europa ne donosi novce, a prvenstvo je izgubljeno čim je počelo... To znači da i slijedeće sezone ništa od novaca iz Europe, to znači da drastično pada cijena igračima te više nema unosnih transfera, to znači da će se prodavati što može. čim prije, u bescjenje... Prvo ovu zimu odlazi Baturina, možda i Petković, a kao pojačanje će se predstaviti neki vraćeni s posudbi ili promaknuti iz juniora. Dinamo u najboljem slučaju postaje ekipa za sredinu tablice, a možda i za borbu za ostanak u 1. HNL... Jednom kada ovakva devastacija kluba krene, nema načina je zaustaviti, osim nekog bogatog investitora. A to nije niti kamiondžija, još manje su to BBB, kao niti svi ostali koji se bore za fotelje... Nevjerojatno je da su BBB stavili fotelje ispred rezultata i budućnosti kluba, stvarno nevjerojatno...

GO
Gof33
08:00 02.12.2023.

gdje nema mačke miševi kolo vode

Avatar Senf na kobasi
Senf na kobasi
00:46 02.12.2023.

Vlatku i Barišića u zatvor i sve bu ok!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije