Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBJAVILI S MAKSIMIR

Dinamo produljio ugovor sa sjajnim veznjakom: 'Jedan je od pokretača pobjede nad Astanom'

Susret Astane i Dinama u 5. kolu UEFA Konferencijske lige
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/3
01.12.2023.
u 16:24

Prezadovoljan sam... Kad dođete u Dinamo, zna se da neće biti lako, ali zato treniram cijeli život. Jedva sam čekao pripreme, potrudio sam se dati sve od sebe pa kako bude - rekao je Petar Sučić (20)

Dinamo je nakon ukupno četvrte ovosezonske pobjede nad kazahstanskom Astanom, druge u Konferencijskoj ligi, odlučio produljiti ugovor sa svojim veznim igračem, Petrom Sučićem (20). U Zagreb je Sučić stigao iz mostarskog Zrinjskog, od kojeg ga Dinamo otkupio za 200 tisuća eura. Prema Transfermarktu, ugovor mu vrijedi do ljeta 2027. godine. Dinamo je povodom produženja ugovora objavio priopćenje, tekst koga donosimo u cijelosti.

Sekvenca sa zadnje utakmice iz Astane možda najbolje ilustrira njegov nogometni habitus: primirio je loptu na sredini, povukao se nekoliko koraka kako bi što bolje “skenirao” teren, a kad je osjetio da se pred njim otvorilo “more prostora”, munjevito je povukao napad sa svoje polovice do kaznenog prostora, silovito potegnuo s 18 metara i tako “isprovocirao” vodeći Dinamov pogodak. Daroviti maksimirski vezist Petar Sučić, jedan od pokretača pobjede u Astani, ovoga je petka produljio ugovor s Dinamom.

GALERIJA Dinamo ponovo pobijedio Astanu i otvorio vrata europskog proljeća

Susret Astane i Dinama u 5. kolu UEFA Konferencijske lige
1/11

Štoviše, dan ranije bio je u izvorištu oba pogotka. Prvo je, nakon samo stotinjak sekundi po ulasku na teren, silovitim udarcem unio “nered” u domaću obranu koja nije uspjela ukrotiti loptu što je iskoristio Gabriel Vidović i sjajnom reakcijom pogodio sami donji kut. Kasnije je Sučić oštro zavrnuo iz kornera, ponovno je lopta zbunila Astanine defenzivce, a ovaj je put efektnim potezom zabio Takuro Kaneko.

Upravo je izvedba u Kazahstanu ilustrativan primjer Sučićeva igračkog profila – vješt u razgradnji suparničkih akcija, čvrst u duelima uz primjetan dašak kreacije, igračku finesu, osjećaj za prostor, “drskost” u izlascima pred vratara... I sve to uz “brozovićevsku” trku i izdržljivost.

Sučić je rođen 25. listopada 2003. u Livnu u Bosni i Hercegovini, a u Dinamovu je sustavu od proljeća 2022. godine kad je došao iz mostarskog Zrinjskog. U maksimirskom je klubu u počecima nastupao za juniore, ali i za Dinamo II u Drugoj HNL. U ljeto 2022. godine, nakon ukidanja druge momčadi, vratio se na jednogodišnju posudbu u Zrinjski gdje je osvojio dvostruku krunu – i naslov prvaka i pokal pobjednika Kupa. Ljetos je, po povratku u Dinamo, bio možda najugodnije iznenađenje priprema, prokrčio put ka prvoj momčadi, a polako preuzima i svjetla reflektora...

VEZANI ČLANCI:

– U Dinamo sam došao na proljeće 2022. i od početka mi je bilo odlično, jedva sam čekao doći i što prije krenuti s treninzima. Prvo sam bio s juniorima, a kasnije me trener Damir Krznar priključio u Dinamu II pa sam šest mjeseci paralelno igrao za obje momčadi. Nakon toga sam bio na posudbi u Zrinjskom, osvojili smo smo i ligu i kup. Tih godinu i pol dana u Dinamu i Zrinjskom bili su mi sjajna prilagodba na seniorski nogomet i dobra priprema za ono što me čekalo, da što prije osjetim razinu duela, agresivnosti, brzinu igre. Što više igram sve mi je lakše – istaknuo je Sučić koji je svestrani vezni igrač, ali ipak ima omiljenu ulogu:

–  Možda bih se opisao kao „šesticu“ koja može igrati i „osmicu“. Dakako, ovisi o treneru i sustavu igre.

Sučić je zablistao na ljetnim pripremama.

– Prezadovoljan sam... Kad dođete u Dinamo, zna se da neće biti lako, ali zato treniram cijeli život. Jedva sam čekao pripreme, potrudio sam se dati sve od sebe pa kako bude. I ispalo je super, Bogu hvala. Nadam se da će tako biti i u budućnosti – dodao je Sučić.

VIDEO Modrićev suigrač: 'Najviše mi je on pomogao. Sad je on malo tužan pa mu pružam potrebnu podršku'

Komentara 1

Avatar Bill Carson
Bill Carson
21:24 01.12.2023.

Nadam se da će Europa Dinama krenuti. To mi je bitnije od domaće lige. Svim čelnicima domaćih HNL klubova: Ako se kvalificirate za Europu, molio bih da to odradite kako spada. Nemojte mi ispadati od nekih lazara, kako to po pravilu radite.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije