Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zanimljiv događaj

VIDEO Sport Fest ugostit će svjetske zvijezde: Ćorluka i Matić okušali se u novim virtualnim sportovima

storyeditor/2022-10-16/PorecCorlukaVR1_nnn_spo_151022.jpg
17.10.2022.
u 23:04

Završio je šesti godišnji susret ljudi iz sportske industrije. Nagrade su dobili Nexe, NK Lokomotiva, utrka 4 Islands, Džudo klub Fuji za osobe s invaliditetom, Grad Samobor, PRO 3X3 Tour...

Završen je i šesti Sport Fest, peti koji je održan u Poreču, svojevrsnom prvaku sportskog turizma u Hrvatskoj. A bio je to doista festival sporta, koji je u subotu bio i rekordno posjećen, pri čemu su posjetitelji doista imali što vidjeti i doživjeti. I ne samo posjetitelji, nego i sportaši koji su bili sudionici konferencijskog dijela festivala, a njima je najzanimljiviji dio u izložbenom dijelu bio program Virtualna stvarnost (VR), koji je osmislio tim programera iz Novske. U virtualnim sportovima okušale su se i svjetska džudaška prvakinja i svjetska doprvakinja, Barbara Matić i Lara Cvjetko, nogometaš Vedran Ćorluka, tekvondašica Iva Radoš, legendarna košarkašica Danira Bilić Nakić, paraolimpijac Antonio Franko te dvostruki srebrni jedriličarski olimpijac Tonči Stipanović, koji se oprobao u virtualnom plivanju.

>> Pogledajte videa

Lokosi zabavni online

Obilazeći izložbeni dio festivala, moglo se vidjeti i zanimljiva natjecanja u crossfitu, lacrosseu, flying discu, boksu, nogometnom žongliranju (free style) i bodibildingu.

Na platou ispred Žatike najveća atrakcija bili su akrobati na BMX biciklima i ljubljanski Dunking Devils, momci koji postižu i zakucavaju koševe na sve moguće načine. A na tom istom terenu mogla se vidjeti i prezentacija košarke tri na tri, novog olimpijskog sporta. A upravo je PRO 3x3 Tour ocjenjivačka komisija Sport Festa proglasila sportskim događajem godine, dok su za sinergiju u sportu nagradu dobili tvrtka NEXE i Rukometni klub Nexe. U 2021., donacijama i sponzorstvom, NEXE je klubove iz lokalne sportske zajednice pomogao s 12,8 milijuna kuna.

Gradom sporta ove je godine proglašen Samobor koji ukupno za razvoj sporta izdvaja 9,405 milijuna kuna. Nagradu "Jump" za sportski marketing dobio je atletski Hanžekovićev memorijal koji je prvi put održan kao trodnevno natjecanje. Nagradu za društveno odgovorno poslovanje primio je Džudaški klub osoba s invaliditetom Fuji u čijem radu sudjeluje 50 djece i mladih s cerebralnom paralizom, Downovim sindromom, intelektualnim i motoričkim teškoćama i autizmom. Priznanje za sportski turizam dobila je utrka u brdskom biciklizmu "4 Islands" koja se svake godine u travnju održava na četiri kvarnerska otoka (Krk, Rab, Cres, Lošinj). Najpopularnijom sportskom mobilnom aplikacijom u prošloj godini proglašen je HR nogomet, dok je priznanje Sport online otišlo NK Lokomotiva radi duhovitih sadržaja na društvenim mrežama pa i na sve popularnijem TikToku.

Šajeta pjevao i nasmijavao

Na kraju, priznanje za razvoj mladih sportaša dobila je zagrebačka tvrtka Q koja se posljednje dvije godine nalazi među 15 najboljih softverskih tvrtki na svijetu. A ta je tvrtka postala sponzor 11-godišnje Laure Hrle, vodeće hrvatske tenisačice u svom godištu.

Zadovoljan je bio i glavni organizator Alen Balen koji je ustvrdio da je vrijeme da se Sport Fest proširi izvan hrvatskih granica, kako po pitanju izlagača tako i sudionika konferencije, pa tako možemo već od sljedeće godine očekivati i neke svjetske sportske zvijezde. Posjetitelje Sport Festa zabavljao je i glazbenik Šajeta koji je ovako objasnio zašto ne navija za Hajduk.

- Kada vidim što se dogodilo Alenu Vitasoviću i Mladenu Grdoviću, strastvenim navijačima Hajduka među mojim kolegama, možda je i bolje da ne navijam za splitske bile.

>> VIDEO: Kladionice Vatrenima daju manje od 2% šanse za osvajanje Svjetskog prvenstva u Kataru

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije