Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLALOM, CHAMONIX

Zubčić je mogao biti među pet, ali greška ga je koštala, Kristoffersen slavio

Zubčić je mogao biti među pet, ali greška ga je koštala, Kristoffersen slavio
Foto: LEONHARD FOEGER/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
31.01.2021. u 13:35

Kakvu smo čudnu utrku gledali u francuskom Chamonixu danas. U devetom slalomu sezone slavio je Henrik Kristoffersen, no nije mu bilo jednostavno unatoč prvom mjestu u prvoj vožnji. 

Staza se potpuno raspala, ali njemu to nije smetalo. Nakon mjesec dana posta od postolja Kristoffersen se vratio u pravom stilu te s dvije sjajne vožnje došao do pobjede u Chamonixu. Na drugom mjestu je, kao i jučer, bio Ramon Zehnhausern, a čudesan podvig napravio je Sandro Simonet koji je s 30. došao do trećeg mjesta i do prvog postolja karijere.

Naš jedini predstavnik u drugoj vožnji bio je Filip Zubčić, a svaku od njegovih vožnji obilježili su inače briljantni nastupi s po jednom velikom pogreškom u svakoj.

Zubčić je završio je na 25. mjestu, a sudeći po raspletu i propadanju staze, sa svojim vremenom bi sigurno došao do Top 5 plasmana, a možda i do postolja poznavajući njegove "finišerske" kvalitete.

 

Zubčiću je, pak, u prvoj vožnji štap zapeo u drugom dijelu staze i izgubio je puno vremena, ali se uspio sjajnom brzinom u donjem dijelu izvući i doći u cilj s respektabilnim zaostatkom (+1.43).

Međutim, glavna priča ove utrke je definitivno Simonet, 25-godišnji Švicarac koji je, slično kao i sunarodnjak Luca Aerni, napravio nenormalno dobar skok u odnosu na plasman iz prve vožnje. Simonet je jedva ušao u drugu vožnju, bio 30., ali to mu je nevjerojatno dobro utjecalo na nastup u drugoj vožnji jer je u sunčanom i toplom imao startni broj 1 i čistu stazu ispred sebe.

Nije Simonet odradio bog zna kakvu vožnju, ali je bio svjestan koliku privilegiju ima s uvjetima, odskijao vrlo dobro i osigurao si prvo postolje karijere. Prije ove sezone nijednom nije na kraju sezone bio ni u Top 30 slalomaša u poretku. To dovoljno govori o kakvoj je anomaliji riječ.

Od ostalih hrvatskih skijaša nijedan nije uspio doći do druge vožnje. Dok je Matej Vidović nakon jučerašnjeg uspješnog slaloma (22. mjesto) ispao na polovici staze, Istok Rodeš i Samuel Kolega nisu bili dovoljno brzi za drugu vožnju. Rodeš je prvi "lauf" završio na 34. mjestu sa zaostatkom od 2.02 sekunde, a Kolega je završio na 40. mjestu s dvije sekunde i 47 stotinki zaostatka za vodećim Kristoffersenom.

Vodeći slalomaš Marco Schwarz nije uspio osigurati Mali kristalni globus u slalomu ostvarivši šesto mjesto. Morat će sačekati idući slalom koji je na rasporedu tek 14. ožujka u Kranjskoj Gori.

Sad je za slalomaše na redu Svjetsko prvenstvo u talijanskoj Cortini d'Ampezzo.

 

Komentara 6

TO
TopVrhova7
10:08 31.01.2021.

Hrvatska je skijaška nacija! Bez i jednog skijališta sa snijegom. Mi smo kao posada boba s Jamajke

VO
vojnicanin
14:15 31.01.2021.

Jeli neko uopce kontrolise,te digitalne satove,i kamere,koji kotrolisu vreme na stazama?????

BI
billynik
10:13 31.01.2021.

Kako je vrlodobar ako kasni 1.5 sekundu, takav rezultat bi bio dobar za naše ostale skijaše ali ne i za njega od kojeg se očekuje vise.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije