Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osmina finala

Senzacija: Maroko izbacio Španjolsku u drami jedanaesteraca (3:0) i izborio četvrtfinale!

Senzacija: Maroko izbacio Španjolsku u drami jedanaesteraca (3:0) i izborio četvrtfinale!
Foto: Matthew Childs/REUTERS
06.12.2022. u 18:56

Kao i Hrvatska dan prije, i reprezentacija Maroka nastavila je svoj put na Svjetskom prvenstvu u Kataru nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca. U osmini finala izbacili su favoriziranu reprezentaciju Španjolske boljim izvođenjem udaraca s bijele točke 3:0, nakon što u 120 minuta nogometa nismo vidjeli pogodak. To je prvi plasman među osam najboljih na svijetu u marokanskoj povijesti te izjednačenje najboljeg afričkog rezultata na SP-u.

Prvi put od 1966. godine

Tijekom regularnih 90 minuta utakmice nismo vidjeli puno uzbuđenja. Bio je to susret u kojem je Španjolska imala čak 75 posto posjeda, ali nije bila ništa opasnija nego selekcija Walida Regraguija. Dapače, čak je Maroko u prvom poluvremenu bio i opasniji preko raspoloženog Boufala koji je redovito Llorentea slao 'po ćevape' briljantnim driblinzima. Stvorio je Boufal šanse i za Aguerda i za En-Nesyrija, ali nedostajalo je preciznosti. Valja istaknuti da je Španjolska u prvom poluvremenu uputila tek jedan udarac što im se nije dogodilo još tamo od 1966. godine.

Video - Specijalna SP emisija: Suze i lom u redakciji Večernjeg lista: Plačem zbog Livakovića! Znate li vi što ovo sad znači?

 

U drugom poluvremenu Marokanci su se praktički fokusirali samo na obranu, ali Španjolska nije stvarala one prave, stopostotne prilike. Bilo je tu nekoliko dobrih situacija za Moratu i Williamsa, ali marokanska obrana, na čelu sa sjajnim Romanom Saissom, je većinom blokirala te pokušaje. U sudačkoj nadoknadi Španjolska je od svih silnih dodavanja na kraju do dvije najveće prilike došla iz - prekida. Prvo je iz slobodnjaka ubacio Soler, a sam je na drugoj vratnici bio Morata, no s tri metra poslao je loptu daleko iznad gola. Drugi slobodnjak je direktno izveo Dani Olmo, a Bounou je uspio u posljednji trenutak obraniti taj udarac.

Dvije obrane Bounoua

U produžetku susreta igrači Maroka su vidno energetski pali, ali su se nastavili požrtvovno braniti te sačuvali 0:0 do izvođenja jedanaesteraca. Unatoč tom umoru, najveću priliku produžetka imao je Maroko, i to preko Cheddire koji je u 104. minuti nakon kontre promašio čisti zicer.

No, taj zicer nije puno koštao Marokance jer su s 11m bili precizniji. Pogodili su Sabiri, Ziyech i Hakimi, a Simon je obranio udarac Benouna. Za Španjolsku je promašio Sarabia, a čudesni junak Yassine Bounou obranio je udarac Solera i Busquetsa

Maroko će u subotu, s početkom u 16 sati, igrati četvrtfinalni susret protiv pobjednika dvoboja Portugala i Švicarske. Taj se, posljednji susret osmine finala, igra u utorak navečer s početkom u 20 sati.

Video - U studiju Večernjeg otkrivena životna priča Dominika Livakovića, otkrio ga je čovjek koji nije dočekao njegovu najveću noć: 'Mali buš videl, taj bu jednog dana svjetska klasa'

 

MAROKO - ŠPANJOLSKA 3-0 (0-0, 0-0)

Stadion Education City

GLEDATELJA: 44.667

SUDAC: Rapallini (Argentina)

11-ERCI: 1-0 Sabiri, Sarabia - vratnica, 2-0 Ziyech, Soler - Bono obranio, Benoun - Simon obranio, Busquets - Bono obranio, 3-0 Hakimi

MAROKO: Bono - Hakimi, Aguerd (El Yamiq, 84), Saiss, Mazraoui (Attiat-Allah, 82) - Amallah (Cheddira, 82), Amrabat, Ounahi (Benoun, 120) - Ziyech, En-Nesyri (Sabiri, 82), Boufal (Ezzalzouli, 66)

ŠPANJOLSKA: Simon - Llorente, Rodri, Laporte, Alba (Balde, 98) - Busquets; Gavi (Soler, 63), Pedri - F. Torres (Williams, 75, Sarabia, 118), Asensio (Morata, 63), Olmo (Fati, 98)

Komentara 37

VA
Varosanin
18:26 06.12.2022.

A nas se pljuvalo kada smo igrali 0-0 protiv ovih bunkerasa.

MO
modovisisajteMaraschino
18:53 06.12.2022.

Trebao je Olmo uzet državljanstvo, barem bi igrao u četvrtfinalu :D

DU
Deleted user
18:49 06.12.2022.

TRI Španjolca za redom promaše penale!!! Sad se vidi koliko je naša grupa bila jaka i kako nema tu slabih suparnika! Time je naš prolaz u četvrtfinale još značajniji !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije