Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zanimljiva priča

Sad znamo zašto je makedonska Struga povijesno mjesto hrvatskog nogometa: Prije 17 godina tamo je sve počelo

FIFA World Cup Qatar 2022 - Group F - Croatia v Canada
Foto: Paul Childs/REUTERS
1/104
06.12.2022.
u 15:13

Grad od 33 tisuće stanovnika na jugozapadu Makedonije važno je mjesto u povijesti HR nogometa

Vatreni slave novi veliki uspjeh plasmanom u četvrtfinale svjetske smotre u Kataru, a u kontekstu pobjede nad Japanom – makedonski grad Struga povijesno mjesto hrvatskog nogometa. Toga 16. listopada 2005. godine, dakle prije više od 17 godina, prvi put se u HNS-ovim almanasima spominje osovina koja nam je proizvela pogodak protiv Japana, Lovren – Perišić. Tu dvojicu zaštitnih znakova vatrenih prvi put je, još golobrade, zajedno u momčad uveo izbornik Varaždinac Stanislav Vugrinec, u selekciji do 17 godina koja je svladala Makedoniju s 2:0.

Pogotke u toj utakmici postigli su Milan Badelj i Tomislav Havojić. Lovren je igrao cijelu utakmicu, a Perišić ušao u 57. minuti. Evo i cijeloga sastava, bit će Dejanu i Ivanu drago prisjetiti se suigrača: Radošević, Badelj, Lovren, Kaćunić (Havojić), Pivarić (Barbarić), Sušac, Šimunić, Pulić (Perišić), I. Jugović, Smrekar, Hudorović.

Lovren i Perišić, uz Vidu, danas su jedini preostali ostaci generacije rođene 1989. godine. Iz koje su među srebrnim vatrenima bili još i Pivarić i Badelj.

U današnjoj momčadi najzastupljenija je berba 1995. godišta: Livaković, Pašalić, Juranović, Ivušić.

Sve utakmice, komentare i analize vatrenih pratite na portalu Večernjeg lista


 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije