Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KATAR - SENEGAL

Senegal uvjerljivo i očekivano svladao Katar, domaćini zabili povijesni pogodak (1:3)

Senegal uvjerljivo i očekivano svladao Katar, domaćini zabili povijesni pogodak (1:3)
Foto: Kai Pfaffenbach/REUTERS
25.11.2022. u 16:00

Reprezentacija Senegala pobijedila je sa 3-1 (1-0) Katar u utakmici 2. kola skupine A Svjetskog nogometnog prvenstva, odigranoj u petak u Dohi na stadionu Al Thumama.

Strijelac vodećeg pogotka za Senegal bio je Boulaye Dia, koji je u 41. minuti iskoristio veliku pogrešku domaćeg stopera Khoukhija i sa deset metara pogodio bliži kut katarskog gola. Za 2-0 strijelac je bio Famara Diedhiou u 48. minuti. Udarac iz kuta izveo je Jakobs, a Diedhiou u padu glavom poslao loptu pod gredu.

Soccer Football - FIFA World Cup Qatar 2022 - Group A - Qatar v Senegal - Al Thumama Stadium, Doha, Qatar - November 25, 2022 Qatar's Akram Afif in action with Senegal's Nampalys Mendy REUTERS/Matthew Childs Photo: Matthew Childs/REUTERS
Foto: Matthew Childs/REUTERS

Domaćin je smanjio u 78. minuti, kad je na ubačaj Mohammada glavom mrežu zatresao Mohammed Muntari i tako postao strijelac prvog katarskog pogotka na svjetskim prvenstvima. Veselje domaćih navijača i nada u veliki preokret nije dugo potrajala, jer je u 84. minuti Senegal došao i do trećeg pogotka, a strijelac za konačnih 3-1 bio je Bamba Dieng

Soccer Football - FIFA World Cup Qatar 2022 - Group A - Qatar v Senegal - Al Thumama Stadium, Doha, Qatar - November 25, 2022 Senegal's Youssouf Sabaly in action with Qatar's Homam Ahmed REUTERS/Kai Pfaffenbach Photo: Kai Pfaffenbach/REUTERS
Foto: Kai Pfaffenbach/REUTERS

Senegal se s tri boda izjednačio s reprezentacijama Nizozemske i Ekvadora, a na začelju je Katar bez bodova i već sada gotovo bez mogućnosti za plasman u drugi krug.    

U drugoj utakmici drugog kola u skupini A od 17 sati će igrati Nizozemska i Ekvador. 

Standings provided by Sofascore

>> TIJEK UTAKMICE POGLEDAJTE NA KRAJU ČLANKA

Sve utakmice, komentare i analize vatrenih pratite na portalu Večernjeg lista


>> VIDEO: Krenule kombinacije: Evo što će biti ako Hrvatska bude imala isti broj bodova kao Maroko ili Belgija

Komentara 2

DU
Deleted user
15:39 25.11.2022.

@Tombstone a što ti znaš o Katru i kako tretiraju strance?Osim klik bajt Zapadno licemjernih gluposti? Jer troše tvoj ili moj novac? Jer te tjeraju da dolaziš tamo? Zar te mama i tata nisu učili kako se ponaša u kući u kojoj si gost? Ja nisam bio u Katru ali od par ljudi koji su radili ili rade za katarske firme čujem da je plaća odlična i da se drže dogovorenog i potpisanog.Iz svog hrvatskog iskustva to ne mogu napisati!

Avatar Tombstone
Tombstone
14:50 25.11.2022.

Bojim se samo da ce zavrsetkom grupne faze koju bu Quatar ocito zavrsilo s 0 bodova katarci poceti potpuno ignorirati SP I sve ucesnike I navijace tretirati kao sto uvijek tretiraju strance.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije