Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVJETSKI KUP

Bez Hrvata među 30: Zubčić i Kolega ispali, Rodeš i Vidović nedovoljno brzi

Bez Hrvata među 30: Zubčić i Kolega ispali, Rodeš i Vidović nedovoljno brzi
Foto: DENIS BALIBOUSE/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
10.01.2021. u 12:14

Ne možemo baš svaku utrku slaviti maestralne uspjehe, moralo je jednom doći i malo zahlađenje. Nakon sjajnog slaloma u srijedu na Sljemenu gdje su četvorica Hrvata osvajali bodove, a trojica ostvarili slalomski rezultat karijere te još više sjajnih petka i subote u Adelbodenu gdje je Filip Zubčić uzeo dva druga mjesta, nedjeljni slalom u švicarskom skijalištu nije donio nikakva ostvarenja za hrvatske skijaške adute. 

Nijedan od četiri hrvatska predstavnika nije uspio doći do druge vožnje - dvojica nisu uspjela doći do cilja, a dva naša skijaša se nisu uspjela s visokim startnim brojevima suprotstaviti dotrajaloj podlozi na mitskoj Chuenisbargli stazi.

Prvi je od hrvatskih skijaša niz padinu (startni broj 16) krenuo ovog tjedna fantastični Filip Zubčić koji je nakon tek nekoliko sekundi na stazi od silne želje da postigne što užu liniju preusko ušao u jedna vrata i zajahao ih, ili u skijaškom riječniku "haklao kolac".

Vidjelo se na Filipovom izrazu lica da je razočaran jer ovo mu je prvo odustajanje u 11. nastupa ove sezone u Svjetskom kupu. U svih dosadašnjih deset utrka ne samo da je završavao utrke, već je u svih deset ulazio među osvajače bodova. Kako je njegov reprezentativni kolega, Elias Kolega u studiju HRT-a rekao "svim slalomašima se to zna dogoditi, glavu gore, idemo dalje".

Nešto kasnije je sa startnim brojem 32 niz znatno lošiju stazu krenuo Istok Rodeš. Izgledalo je to solidno na skijama, ali po takvoj podlozi trebalo je odskijati nešto posebniju vožnju da bi se osigurao "drugi lauf". Na kraju je završio kao najbolje plasirani hrvatski skijaš na utrci, na 37. mjestu s 2 sekunde i 51 stotinkom zaostatka za vodećim iz prve vožnje. Nedostajalo mu je 29 stotinki za ulazak u drugu vožnju.

Slična je priča i kod Mateja Vidovića, samo što je on sa startnim brojem 57 imao još lošije uvjete. Kao i Rodeš, odskijao je solidno, ali ništa bolje od toga, što mu je u konačnici bilo dovoljno za 44. mjesto sa 70 stotinki zaostatka za mjestom koje vodi u drugu vožnju.

Posljednji Hrvat na startu bio je Samuel Kolega koji ipak nije uspio izdržati pritisak zahtjevne staze te je odustao u jako ranoj fazi staze, kao i Zubčić.

Nema puno vremena za tugovanje i žaljenje za boljim rezultatima jer slalomaše već iduće nedjelje čeka novi slalom, i to u legendarnom švicarskom Wengenu gdje je naš Ivica Kostelić, podsjetimo, slavio čak četiri puta.

Komentara 6

SV
Svedo
16:19 10.01.2021.

neka se racuna koliko miljone € nas sve to košta a nitkom ništa

Avatar southman
southman
12:54 10.01.2021.

Nažalost ovo je prava slika HR skijanja. Izuzev Zubčica sve ostalodruga liga.

ZO
zoca
11:51 10.01.2021.

auuuu kako to?ma mora da je los dan

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije