Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EP U BUDIMPEŠTI

Hrvatska u polufinalu Eura, ali dogodilo se iznenađenje! Nećemo igrati sa Srbijom

Hrvatska u polufinalu Eura, ali dogodilo se iznenađenje! Nećemo igrati sa Srbijom
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
22.01.2020. u 21:36

Hrvatska reprezentacija u vaterpolu plasirala se u polufinale Europskog prvenstva u Budimpešti nakon što je svladala Grčku s 14:11.

Hrvatski vaterpolisti nastavili su s nizom plasmana u polufinale na velikim natjecanjima svadavši u Budimpešti Grčku te će se u petak sa Španjolcima boriti za europsko finale. Presudila je odlična obrana Hrvatske s igračem manje, jer su Grci od čak 15 napada sa igračem više iskoristili samo šest. 

Izabranici Ivice Tucka su pobjedu praktički osigurala već u prvoj trećini, koju su Barakude dobili s 6:3. U 12. minuti bilo je 8:3, uz po tri gola odličnih Jokovića i Vrlića, te 9 obrana fenomenalnog Bijača. U poluvremenu je Hrvatska vodila s 10:6, a nakon treće četvrtine 13:9, da bi u zadnjom periodu Barakude znalački i smireno priveli utakmicu kraju. 

Hrvatsku su do pobjede protiv Grčke predvodili Maro Joković sa četiri, te Javier Garcia i Josip Vrlić sa po tri gola, dok je Marko Bijač sakupio 14 obrana. U grčkim redovima najefikasniji je bio Angelos Vlachopoulos s tri gola.

Hrvatska će u polufinalu igrati protiv Španjolske koja je iznenađujuće svladala Srbe s 10:9 nakon izvođenja peteraca. Polufinale sa Španjolskom na rasporedu je u petak 19 sati.

Španjolci su izbacili europske i olimpijske prvake Srbe, koji su na zadnja četiri prvenstva bili zlatni,  a sada su ostali bez medalje. Španjolci su drugu četvrtinu dobili s 4:1, vodili su veći dio utakmice, a junak dvoboja bio je vratar Lopez Pinedo s 11 obrana u utakmici, te obranjenim petercem u raspucavanju.  Prlainović i Mandić su promašili peterce, da bi Granados golom odveo Španjolce u polufinale. 

U drugom polufinalu sastaju se Crna Gora i Mađarska. Taj je susret na rasporedu u petak u 17:30.

>>> Pogledajte gostovanje Ozrena Bonačića na Večernji TV-a

Komentara 26

Avatar Observer
Observer
21:56 22.01.2020.

Ne raduje neke na ovom portalu pobjeda Hrvatske , nego ih zalosti poraz Srbije.

Avatar Uskok
Uskok
21:52 22.01.2020.

Ajmo po zlato. Rukomet i vaterpolo.

Avatar Mi sami
Mi sami
21:30 22.01.2020.

HRVATSKA!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije