Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 97
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tekvondo

Svjetska prvakinja Lena Stojković u finalu Europskih igara bez izgubljene runde

23.06.2023.
u 17:41

Dvostruka svjetska i dvostruka europska prvakinja, 21-godišnja članica medaljaški vrlo produktivnog splitskog Marjana, za nastup u finalu Europskih igara izborila se vrlo uvjerljivim nastupima

Kad su u pitanju Europske igre, Hrvatska bi bila nezapažena bez borilačkih sportova koji su to opravdali i u Poljskoj. Naime, osim što su na prethodnim dvama Europskim igrama hrvatski borci i borkinje osvojili 15 od, ukupno, 19 medalja, upravo su predstavnici borilačkih sportova na trećim Igrama osvojili prve dvije hrvatske medalje.

A nakon što je prvu osigurao karataš (teškaš) Anđelo Kvesić, postolja se domogla i Lena Stojković koja je vrlo uvjerljivim nastupima, bez izgubljene runde, izborila nastup u finalu. A u finalu se, na koncu, našao i Kvesić.

U prvom kolu, Mađaricu Csaki, Stojković je pobijedila sa 2:0 (10:0, 14:6) a tek nešto bolji otpor pružila joj je u četvrtfinalu Britanka Goodman (4:1, 10:5).

Kroz polufinale, protiv Cipranke Kouttouki, Lena je gotovo protutnjala (11:3, 17:7) te je tako osigurala medalju i finale protiv Talijanke Andreje Zampetti koja je borbu za zlato izborila nadjačavši Izraelku Paschovsky (13:8, 13:11).

Lena Stojković, članica splitskog Marjana, aktualna je dvostruka svjetska i europska prvakinja pa se od nje medalja ovdje i očekivala. No, kako je sport rijetko predvidljiva vrsta čovjekove djelatnosti to je u borilištu trebalo i potvrditi.

Prvog dana tekvondaških natjecanja na Europskim igrama nastupili su i trećeplasirana s posljednjeg Svjetskog prvenstva Splićanka Bruna Duvančić (49 kg) i Kninjanin Josip Teskera (54 kg) no oni se nisu domogli zone medalja. Bruna je već u osmini finala, pomalo neočekivano, izgubila od BiH reprezentativke Ade Avdagić (1:2) dok je Teskeru iz turnir izbacio Šveđanin Marwan (0:2). Nažalost, nitko od njih nije dospio do finala pa nisu povukli ni Brunu ni Josipa u repasaž odnosno priliku za popravni.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije