Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAHTJEVA ISTRAGU

Što se krije iza pogibije svjetskog rekordera? Otac: 'Neki ljudi su ga tražili, tijelo je bilo uklonjeno...'

Foto: REUTERS
1/2
13.02.2024.
u 08:52

'Ne znam tko su ti ljudi, ali se nadam da će se to utvrditi. Kelvin je bio moje jedino dijete", kaže shrvani otac

Sportski svijet ovih je dana šokirala vijest o smrti Kelvina Kiptuma. Taj je 24-godišnji kenijski dugoprugaš trenutni svjetski rekorder u Maratonu. Vrijeme od 2:00.35 istrčao je prošle jeseni na maratonu u Chicagu, a Svjetska atletska federacija (WA) priznala mu je taj rezultat svega pet dana prije no što je poginuo.

Uzrok smrti mladog Kenijca je prometna nesreća. U njoj je život izgubio i Kiptumov trener, Gervais Hakizinama. No, Kiptumov otac Samson Cheruiyot kazao je kenijskim medijima da će zahtjevati istragu tog događaja. Kako tvrdi, četiri su nepoznata čovjeka tražila njegovog sina u danima prije nesreće.

Foto: REUTERS

"Četiri čovjeka su došla u naš dom i nakon mog inzistiranja da se predstave, nisu me poslušali i otišli su. Bilo ih je četvero. Ne znam tko su ti ljudi, ali očekujem da će se to utvrditi", rekao je Cheruiyot.

Inače, Kiptum bi ove godine pokušao probiti nestvarnu granicu i istrčati maraton za manje od dva sata

- Vidio sam da mi je sin poginuo tek na vijestima, odmah sam otišao na mjesto nesreće, ali njegovo tijelo je već bilo uklonjeno. Kelvin je bio moje jedino dijete, nemam više djece. Njegova majka se razboljela, a mene je ostavio u dubokoj žalosti", dodao je otac poginulog maratonca.

U istrazi je naknadno utvrđeno da je Kiptumovo tijelo bilo ispod automobila u kojem su se vozili njegov trener i on. Jedna je putnica, Sharon Chepkemoi preživjela nesreću. Kao uzrok smrti spominje se gubitak kontrole nad vozilom, uslijed čega je automobil udario u stablo.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije