Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Momčad Ivana Pudara pitanje pobjednika riješila već nakon prvih pola sata igre

Šibenik - Pula 1:0: Kalinić stopama Ante Rukavine

spo-pula-txt.jpg
import
17.03.2007.
u 17:46

Nogometaši Šibenika na svom su igralištu bili bolji od gostiju iz Pule s 1:0. Ključni se trenutak utakmice dogodio u 32. minuti. Vezni igrač Šibenika Dražen Gović odlično je uočio slobodnog Nikolu Kalinića.

Jedna prava prilika
Hajdukov napadač na posudbi u Šibeniku primio je loptu te je samo proslijedio u trku kraj istrčalog vratara Pule Vanje Iveše. Kalinić je cijelo poluvrijeme bio opasan, no nije imao dovoljno pravih lopti iz veznog reda. Jedna prava bila mu je dovoljna da pokaže raskoš svoga talenta. Čini se da će nakon Ante Rukavine još jedan napadač Šibenika uskoro pojačati Hajduk. Kalinić je ionako Hajdukov igrač. No, zabija za druge.  Osim Kalinićevog pogotka, u prvome poluvremenu nije bilo previše uzbuđenja.

Sramežljivi gosti
Gosti su igrali sramežljivo, tek s Mirkom Selakom u napadu iza čijih je leđa trebao djelovati Zedi Ramadai. No, napadački to je djelovalo jako siromašno. S druge strane, Šibenčani su prvi put zaprijetili u 13. minuti. Kalinić je u trku vratio loptu u sredinu, natrčao je Gabriel, a njegov udarac prohujao je daleko od Ivešinih vrata. Gović je u 29. minuti dobro proigrao Jurića koji je za koji centimetar ostao kratak, pa je pucao visoko iznad vrata. 

Pula je cijelo poluvrijeme ostala bez prave prilike. Kad bi i uspjeli doći blizu Šibenikovih vrata, braniči domaće momčadi Čagalj, Kulušić i Bulat bili su na visini zadatka.

U drugom dijelu Pula je igrala nešto više napadački. Posebno je opasan na lijevom boku bio Josip Jerneić, no njegove nabačene lopte za Pulu nisu urodile pogotkom. Najbliže izjednačenju njegova momčad bila je u 53. minuti kad je nakon Radasova udarca iz kuta Iftić s dva metra glavom pucao iznad vrata.


ŠIBENIK - PULA 1:0

ŠIBENIK, stadion na Šubićevcu. Vrijeme sunčano. Gledatelja 2000. Sudac: Grizelj (Vinkovci) 6.5.
Igrač utakmice Dražen Gović

Strijelci: 1-0 Kalinić (32, Gović)

Šibenik:
Čavlina
Kulušić
Čagalj
A. Bulat
Kwedi
Gabriel
Kartelo
Gović
Čaval
(od 63. Batur)
(od 89. Guć)
Jurić
Kalinić
(od 78. Grizelj)

Pula:
Iveša
Radas
Iftić
Lozo
Kacić
(od 41. Dobrić)
Babić
(od 46. Halilović)
Maksimović
Jurić
Jerneić
Ramadani
Selak
(od 73. Dragičević)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije