Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLAVLJE FAVORITA

Poznati svi polufinalisti Oceanije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Kataru

REUTERS 07-08-2021 22:06 #4
HENRY ROMERO/REUTERS
24.03.2022.
u 20:11

Novi Zeland je osvojio prvo mjesto u skupini s tri pobjede, Papu Nova Gvineja je druga sa šest bodova, Fidži ima tri, a Nova Kaledonija je na začelju bez bodova.

Poznate su sve četiri reprezentacije koje su izborile plasman u polufinale oceanijske zone kvalifikacija za plasman na Svjetsko nogometno prvenstvo 2022. godine, a to su Novi Zeland, Papu Nova Gvineja, Tahiti i Solomonski Otoci.

Novi Zeland je u posljednjem kolu B skupine deklasirao Novu Kaledoniju sa 7:1 osvojivši prvo mjesto u skupini, dok je u izravnom sudaru za drugo mjesto Papu Nova Gvineja porazila Fidži sa 2:1.

Novi Zeland nije imao problema protiv Nove Kaledonije u susretu igranom u Dohi. Alex Greive (8, 45) i Chris Wood (83, 89) zabili su po dva gola, dok su strijelci za pobjednički sastav bili i Logan Rogerson (36), Andre de Jong (75) i Bill Tuilloma (81). Za suparnički sastav pogodak je zabio Jean-Philippe Saiko (12).

U drugom susretu Papu Nova Gvineja i Fidži su u direktnom sudaru, također u Dohi, odličivali o drugom mjestu u skupini. Fidži je poveo u 12. minuti golom Tevita Waranaivalua, no isti je igrač u 42. minuti zaradio crveni karton. Papu Nova Gvineja je s igračem više okrenula rezultat postigavši dva gola. Ati Kepo je izjednačio u 45. minuti, a gol za pobjedu zabio je Tommy Semmy u 63. minuti.

Novi Zeland je osvojio prvo mjesto u skupini s tri pobjede, Papu Nova Gvineja je druga sa šest bodova, Fidži ima tri, a Nova Kaledonija je na začelju bez bodova.

U drugoj skupini u kojoj je odigrana samo jedna utakmica, Solomonski Otoci su pobijedili Tahiti s 3:1, dok su Vanuatu i Cookovo Otočje odustali od nastupa zbog epidemije koronavirusa u njihovim redovima.

U polufinalnim susretima koju su na rasporedu 27. ožujka u Dohi igrat će Novi Zeland i Tahiti, te Solomonski Otoci i Papu Nova Gvineja.

Finale je na rasporedu 30. ožujka, a pobjednik iz zone Oceanija igrat će protiv četvrtoplasirane ekipe iz CONCACAF-a za mjesto na World Cupu.

Komentara 1

ES
estuar
23:07 24.03.2022.

Žao mi je Nove Kaledonije. To je dobra ekipa, ali sudac nije bio objektivan, pa je priznao svih sedam golova Novom Zelandu. Očita nepravda. Veću nepravdu doživljava samo ajduk kojem se ne dosuđuje ni četiri penala po utakmici.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije