Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBJESIO RUKAVICE O KLIN

Pipličin oproštaj uveličali Šuker, Soldo, Barbarez

Tomislav Piplica
fcenergie.de
22.05.2010.
u 11:24

Na Stadionu prijateljstva u Cottbusu 14.850 navijača pozdravilo je svog kultnog vratara Tomislava Piplicu, koji se u petak oprostio od kluba i aktivnog nogometa.

Danas 41-godišnji umirovljeni golman, trener vratara u svom Energieju, ali i bosansko-hercegovačkoj reprezentaciji, za koju je nastupao tijekom reprezentativne karijere, oproštajnu je utakmicu organizirao godinu dana nakon što je zaključio karijeru u Energieju, klubu za koji je igrao neprekidno od 1998. do 2009. godine.

Na oproštaj su mu došle mnoge zvijezde s prostora Hrvatske i Bosne i Hercegovine, a okupio je i ponajbolje igrače u povijesti istočnonjemačkog kluba, za koji navija i njemačka kancelarka Angela Merkel.

Davor Šuker tako je potegnuo za volju prijatelja kojeg poznaje još iz dana u juniorskim sastavima jugoslavenskih selekcija čak iz Sjedinjenih Država, gdje je bio na odmoru. Nastupio je za momčad Team Pipi, zajedno sa Zvonimirom Soldom i Josipom Šimunićem, kao i bivšim BiH-reprezentativcima Elvirom Baljićem i Sergejem Barbarezom.

Za sastav Energiejevih zvijezda igrali su pak Stiven Rivić, aktualni igrač kluba, ali i Antun Labak (40), nekadašnji napadač Osijeka, koji je za Energie igrao od 1997. do 2001. godine.

Energie je u utakmici nevažnog rezultata slavio pobjedu 7:4, nakon što je prvo poluvrijeme završilo 1:1. Piplica je utakmicu počeo na golu Team Pipija, da bi u drugom poluvremenu zamijenio dres.

Za Energie su po gol zabili Rivić (3:1) i Labak (4:1), a za Team Pipi Barbarez (6:2) i Baljić (6:3).

Nakon posljednjeg sučeva zvižduka Piplica je, svladan emocijama, zajedno s vlastitom djecom otrčao počasni krug na zamračenom travnjaku pod snopom svjetlosti, pozdravio je navijače koji su mu se odužili "valovima", nakon čega je krenuo vatromet u njegovu čast.

Ključne riječi

Komentara 2

EU
EUPatriot
12:01 22.05.2010.

Pipličin oproštaj uveličali Šuker i Soldo nekadašnji World Cup igrači..Jao kako bi bilo lijepo da su ti dečki još aktivni i da umjesto sa Walesom i Estonijom kockasti momci igraju međusobno u trening kampu pred SP 2010...

AN
Andreeejjj
13:27 22.05.2010.

*EUPatriot\" Sta je tebi, lijecis komplekse ovdje?! Ostavi ljude na miru, komentiraj normalno i ostavi se glupih provokacija! Znam da ti je teško, nemaš djevojke, prijatelja, svima dosadjujes...zato te svi i mrze i ostavljaju...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije