Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rukometaši u Budimpešti

Pilipović će moći igrati tek protiv Danske, stigao i povratnik koji igra za Porto

Pilipović i Slišković
Foto: Instagram/PIXSELL
1/2
19.01.2022.
u 11:20

Pilipović ima pravo nastupa tek u 2. kolu drugog kruga kada u subotu Hrvatska igra s Danskom. Naime, 20. siječnja istječe dvije godine kako nije branio za Austriju.

Hrvatski rukometaši doputovali su u Budimpeštu, a u autobusu su bili svi igrači koji su završili susret protiv Ukrajine. Do daljnjega u izolaciji su ostali Zvonimir Srna, Marko Mamić, David Mandić, Leon Šušnja, Lovro Mihić, Matej Mandić i Željko Musa.

Kompletna sedmorka koja bi na ovom turniru mogla neke i pobijediti. S momčadi u Budimpeštu nije došao ni Halil Jaganjac jer je otputovao u Zagreb na dodatna snimanja i pretrage zbog potresa mozga. Jaganjac je na utakmici sa Srbijom pretrpio snažan udarac i od toga dobio potres mozga. Liječnici su procijenili da ne smije riskirati jer otprije zbog ozljede glave ima ugrađenu metalnu pločicu.

Šunjić i Grahovac pozitivni

Nakon dolaska u Budimpeštu uslijedilo je novo PCR testiranje nakon kojeg smo dobili nova dva pozitivna igrača – vratara Matu Šunjića i kružnog napadača Nikolu Grahovca. Stručni stožer je hitno reagirao i iz obližnjeg Segedina stiže proslavljeni hrvatski vratar Mirko Alilović, “hobotnica” iz Ljubuškog koja se oprostila od reprezentacije još tamo 2018. godine. On je imao COVID 19 prije desetak dana pa nema straha da će biti pozitivan na PCR testiranju.

Utakmica s Crnom Gorom igra se u četvrtak, pa je izbornik Hrvoje Horvat pozvao novih šest igrača. Tako su put Mađarske krenuli vratari Dominik Kuzmanović iz Nexea i Kristijan Pilipović koji trenutačno brani za Kadetten. Pilipović ima pravo nastupa tek u 2. kolu drugog kruga kada u subotu Hrvatska igra s Danskom. Naime, 20. siječnja istječe dvije godine kako nije branio za Austriju.

Vanjsku liniju pojačat će Ivan Slišković koji trenutačno igra za Porto u Ligi prvaka. Riječ je o iskusnom 30-godišnjem igraču koji je u reprezentaciji od 2013. S Hrvatskom je osvojio broncu na Europskom prvenstvu u Poljskoj 2016. Uz njega, desnu stranu napada pojačat će Mateo Maraš, član Pelistera iz Bitolja. Crtu će pojačati Veron Načinović, igrač Celja, koji je trebao igrati na Europskom prvenstvu, ali nije mogao jer se nije dvaput cijepio. Sada je to obavljeno i stiže.

A posljednji igrač koji će pojačati konkurenciju je Vlado Matanović, lijevo krilo PPD Zagreba. Kada svemu tome dodamo da su još prije zbog ozljeda otpali Domagoj Duvnjak i Luka Šebetić, izbornik Hrvoje Horvat u drugi krug ulazi s potpuno novom reprezentacijom.

Stižu nam Island i Nizozemska

Jučer smo saznali i preostala dva suparika u drugom krugu. Igrat ćemo još protiv Islanda koji je sinoć pobjedio Mađarsku (31:30) i izbacio ih s turnira, te protiv Nizozemske koja je jučer svladala Portugal (31:30). Mađarska je tek drugi domaćin EP-a koji se nije plasirao u drugi krug. Prvi je bio Švicarska, na EP-u 2006. godine. Šteta zbog Mađarske koju je na svakoj utakmici bodrilo 20.000 gledatelja.

Video - Zvonimir Bilić: Za mene je najbolji trio Balić – Metličić – Lacković

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije