Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
20. turnir Mladen Ramljak

Nizozemska legenda o Modriću: 'On je nogometni Mozart. Ostajem kod kuće da bih ga gledao kako igra'

Zagreb: Robin van Persie umirovljeni nizozemski nogometaš i reprezentativac na turniru  Mladen Ramljak 2023.
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/6
05.08.2023.
u 17:38

"Nizozemski reprezentativci su mi govorili: 'Znao sam da je Modrić dobar, ali ne da je ovoliko dobar'", otkrio je Robin van Persie i ispričao kako se snalazi na svome trenerskom putu

Nizozemska nogometna legenda, Robin van Persie, kao trener juniorske momčadi Feyenoorda je izborio finale 20. Memorijalnog međunarodnog turnira Mladen Ramljak. Nakon utakmice dao je intervju za Dinamo Plus. Turnir se održava od 3. do 6. kolovoza na Maksimiru.

"Hvala vam što ste nas ugostili. Turnir je izvrstan i na visokoj razini. Danas samo igrali protiv Bruggea, bečkog Rapida i Flamenga. Svaka je utakmica bila različita. To je ono što volim kod turnira. Svaka zemlja ima vlastiti način igre, a na nama je da pronađemo rješenje kroz vlastitu igru. Ovaj turnir nam omogućava da sve isprobamo", rekao je van Persie.

GALERIJA Dinamo pobijedio Astanu i uvjerljivo prošao u 3. pretkolo Lige prvaka

Zagreb: Robin van Persie umirovljeni nizozemski nogometaš i reprezentativac na turniru  Mladen Ramljak 2023.
1/7

"Volim raditi s mladim talentima. Imam priliku rasti kao trener i učiti kroz teške trenutke. Nogomet je moja strast i nadam se podijeliti svoje znanje s mladim igračima, pomoći im da budu najbolja verzija sebe", rekao je Nizozemac i osvrnuo se na vlastite igračke dane:

"Bio sam napadač. Volim napadati, ali sada kao trener pred očima imam puno širu sliku. Moramo napadati, ali moramo se i braniti. Osobito protiv dobrih momčadi, moramo imati uvijek nove načine obrane. Mladi igrači upijaju kao spužve, uvijek se trude učiti i igrati najbolje što mogu. Međutim, njihove povratne informacije meni pomažu da budem bolji trener. Zajedno smo u svemu."

"Biti trener je istovremeno zanimljivije i kompliciranije, nego igrati. Igrati je lako. Možeš se usredotočiti samo na vlastitu igru. Kao trener moraš misliti na igrače i osoblje te ih postaviti na njihovo najbolje mjesto. Momčad je puno snažnija od pojedinog igrača", objasnio je van Persie.

VEZANI ČLANCI:

"Jučer sam sreo Eduarda da Silvu. Bilo mi ga je drago vidjeti. Nisam niti znao da je ovdje. Išao sam gledati utakmicu Flamenga i Rapida. Rekao mi je da je u Hrvatskoj na odmoru i da trenutno živi u Riju s obitelji. Bio je jedan od najboljih suigrača s kojima sam surađivao", ispričao je.

Prisjetio se utakmice Arsenala i Dinama u ljeto 2006. godine dok su u plavom dresu još nastupali da Silva i Luka Modrić. "Atmosfera na stadionu je bila izvanredna. Sjećam se da sam pomislio: 'Ovo će biti teška utakmica.' Navijači su bili stvarno pozitivni i snažno. Imali smo sreće jer smo zabili rano. Tko zna što bi se dogodilo da nismo", rekao je van Persie.

VEZANI ČLANCI:

Kratko se osvrnuo i na Luku Modrića. "Jedan je od najboljih. Poput nogometnog Mozarta je, umjetnik. Čak i danas ostajem kod kuće da bih ga mogao gledati kako igra. Gledao sam ga u Ligi nacija protiv Nizozemske. Potpuno je dominantan u sredini terena. Kao da ima oči na potiljku. Čak su mi i nizozemski igrači govorili: 'Znao sam da je Modrić dobar, ali ne da je ovoliko dobar!' Ja sam to već znao jer sam puno puta igrao protiv njega. Jedan je od zvijezda nogometa kao sporta i primjer svima. Drago mi je da je produžio ugovor s Real Madridom", kazao je oduševljeni van Persie.

VIDEO Gvardiol potpisao s Man. Cityjem i priznao: 'Sad se više ne moram brinuti zbog njega'

Komentara 3

Avatar Mlijekoholičar
Mlijekoholičar
18:53 05.08.2023.

Ok, Modrić je nogometni Mozart. Onda je Gigi Collina dirigent Zubin Mehta. Hvala i doviđenja.

LA
lajh1985
19:10 05.08.2023.

Vec kad ste spomenuli momcadi protiv koje je igrao Feeyenord mogli ste napisati rezultate. To mu je sigurno bitnije nego Luka Modric

PR
prajdali100
18:08 05.08.2023.

Robin je bio sjajan igrač. Klasa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije