Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Sport Tenis

Naša sjajna tenisačica moli za pomoć: Dostavljala je hranu, pakirala na traci, ali još nema dovoljno

U projekt smo uložili već oko 120.000 kuna, ali nam je za dovršetak radova, kupnju generatora i bojlera za vodu, potrebno još oko 15.000 kuna. Pa, ovim putem nudimo suradnju hrvatskim tvrtkama, poslovnim ljudima, ali i igračima amaterima
29. srpnja 2020. u 16:42 3 komentara 11235 prikaza
Oleksandra Olijnjikova
Foto: instagram.com/oleksandraoliynykova
Pogledajte galeriju 1/4

U razdoblju kad zbog pandemije koronavirusa nije bilo teniskih turnira tenisači i tenisačice snalazili su se na razne načine. Oni koji su više zaradili (a to je otprilike po prvih 150 na listama) mogli su sebi priuštiti i da ništa ne rade (osim da se pripremaju za nastavak sezone), no svi ostali morali su potražiti dodatni izvor prihoda.

Lirim Kastrati TRNOVIT PUT Ne tako davno čuvao je krave, a danas oduševljava Hrvatsku!

Oleksandra Olijnjikova, 19-godišnja hrvatska tenisačica ukrajinskih korijena, jedno je vrijeme tako radila kao dostavljačica Glova, a kasnije kao radnica (na traci) na pakiranju jagoda u Kupinečkom Kraljevcu.

- Do otvaranja teniskih klubova svakodnevno sam trenirala na napuštenom asfaltnom terenu u Španskom ili na derutnim teniskim terenima na Savici. Bilo je to zanimljivo iskustvo, jednom je brata i mene tjerala i policija - otkriva Olijnjikova, čiji je "zaleđeni" plasman na WTA listi 619. mjesto.

No, da se radi o velikom potencijalu kazuje jedna druga lista: ona za igračice do 20 godina. Na njoj je Saška čak 68., a najbolja je Amerikanka Amanda Anisimova.

Olijnjikova ima zanimljive planove. Odmah nakon otvaranja nastavka sezone (3. kolovoza) planira turneju Sjevernom Europom, kako kaže, u potrazi za igračkom praksom i bodovima. No, da bi smanjila troškove, sebi i svojoj obitelji, putovat će kamperom - koji još doduše nema.

- S prijateljima radimo na prenamjeni 20-godišnjeg Mercedes Sprintera u putnički kamper s tri kreveta, kuhinjom i kupaonom kojim bismo onda mogli putovati diljem Europe bez troškova skupog smještaja i avionskih karti. U ovaj smo projekt uložili već oko 120.000 kuna, ali nam je za dovršetak radova, kupnju generatora i bojlera za vodu, potrebno još oko 15.000 kuna.

SUI, Laver Cup 2019, Genf NE PRESTAJE Slavni sportaš opet udara po Hrvatima: 'Njegova intelektualna razina ravna je nuli'

Pa, ovim putem nudimo suradnju hrvatskim tvrtkama, poslovnim ljudima, ali i igračima amaterima: da nam oni pomognu novčanom donacijom, a mi bismo im uzvratili reklamom na bočnim zidovima našeg teniskog kampera. Primjerice pisalo bi "supported by Pero Perić". I to će vidjeti cijela Europa!

Uvjereni smo da će se tih 15.000 kuna nekako pronaći i da ćemo Sašku uskoro pratiti na turnirima u Belgiji, Nizozemskoj, Švicarskoj, Francuskoj, Španjolskoj... A ona će nas, obećava, o svemu izvještavati na svom Instagram profilu. Pa, pomozimo tko može.

- Dugi niz godina sama se borim za svoju tenisku budućnost. Bez novca i sponzora postigla sam vrlo dobre rezultate. No, želim ići naprijed, ispred mene je novi veliki izazov: A bez podrške teniske zajednice bit će mi vrlo teško - zaključuje je Saška.

Rajko Dujmić
ODLAZAK LEGENDE
Kakav oproštaj od Rajka Dujmića! Naježit ćete se kad ovo vidite
Gorenje
Pametni savjeti
Borba protiv otpada: Bacamo hrane više nego ikada, ali postoje načini kako to smanjiti
 • Travno221:

  2000 eura. Pa, to bi trebao riješiti Hrvatski teniski savez. U svakom slučaju nadam se da će Saška ostvariti ono što je zamislila. Ja je za godinu-dvije očekujem u Top 100.

 • Avatar rubinet
  rubinet:

  Meni je stigla razlika poreza i prireza za 2019. u iznosu od 13458,00 kuna /trinaest tisuća ....)Ako ima dobrih ljudi koji bi mi mogli pomoći....

 • Epicentar:

  I meni fali 327,00 za struju ovaj mjesec, posudim i platim. More gledam na razglednici