Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Podebljao i zaokružio

Nadal je već 900 tjedana u nizu u društvu najboljih 10 tenisača

US Open - Nadal Defeated By Tiafoe
Dubreuil Corinne/ABACA/ABACA
21.12.2022.
u 08:41

Ovotjedna ATP lista, očekivano, nije doživjela veće promjene, barem kada je vrh u pitanju. Španjolac Rafael Nadal (36) ostao je na drugoj poziciji (prvi je i dalje njegov gotovo upola mlađi sunarodnjak Carlos Alcaraz), ali ovo za Rafu nije bilo koji tjedan. U njegovoj bogatoj i dugotrajnoj karijeri ovo mu je jubilarni 900. uzastopni tjedan proveden među prvih deset tenisača svijeta.

El matador s Mallorce i dosad je bio najbolji u toj kategoriji jer je još prije dvije godine prešišao legendarnog Jimmyja Connorsa (koji je ostao na 789 tjedana u nizu među Top 10), ali sad je taj rekord podebljao i zaokružio. A to je, uz prednost u broju osvojenih Grand Slam turnira (Nadal 22, Đoković 21, Federer 20), još jedan argument onima koji Nadala smatraju najboljim tenisačem svih vremena.

Španjolac je prvi put u to elitno društvo ušao 25. travnja 2005. godine, nakon što je u dva tjedna osvojio turnire u Monte Carlu i Barceloni. I nakon toga iz tog društva nije izlazio napravivši ovaj impozantan niz.

Na popisu onih s najduljim nizovima tjedana provedenih u društvu desetorice najboljih treći je Roger Federer sa 742 tjedna, četvrti Ivan Lendl sa 619, peti Pete Sampras s 565 tjedana itd.

No, ako se kao kriterij uzme ukupan broj tjedana provedenih u Top 10, poredak je nešto drukčiji. Najbolji je Roger Federer s 968 tjedana, Rafael Nadal je drugi s 900, treći Jimmy Connors s 817, četvrti Novak Đoković sa 765, peti Andre Agassi sa 747, šesti Ivan Lendl sa 671, sedmi Pete Sampras s 586 tjedana itd. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije