Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Massimo Franchi

'Mandžukiću je najbolje da ode, više nije igrač za superklubove'

Mario Mandžukić
Foto: Reuters/Pixsell
1/5
04.07.2019.
u 07:03

– Dijelu navijača nije bio omiljen. Govorili su da ne igra lijepo, da nije brz, da ne trči puno i elegantno. Ali Mandžukić nije labud, to je pitbull – opisao je hrvatskog igrača novinar talijanskog sportskog lista Tuttosport

Talijansko nogometno prvenstvo počinje potkraj kolovoza (24., 25. kolovoza), a našem igraču Mariju Mandžukiću budućnost i status u torinskom Juventusu relativno su neizvjesni.  

Naime, kada je u Torino stigla vijest da na klupu Stare dame dolazi Maurizio Sarri, Mandžo je i sam znao da će mu status biti poljuljan. Mr. No Good, kako Mandžukića zovu, sada bi bio tek četvrti napadač momčadi.

Svoje napadačke dane u paru s Cristianom Ronaldom može polako zaboraviti jer su tu i Paulo Dybala, mladi Moise Kean, ali i povratnik Gonzalo Higuain.

Kakvo je stanje u Italiji i kakva je Mandžukićeva nogometna budućnost, pitali smo za mišljenje novinara talijanskog sportskog lista Tuttosporta Massima Franchija.

Nije u planovima za prvih 11

– Mario ima ugovor, tako da je s te strane siguran. Dobar je, ali nije superzvijezda, više nije igrač za superklubove, ali je veliki ratnik. Osvojio je s Juventusom mnogo toga. Voli igrati, a ne biti na klupi, uostalom kao i svaki igrač. Mislim da zaslužuje da u tim svojim zadnjim nogometnim godinama igra. Trenutačno nije igrač za Real, Manchester United, Bayern...

Više je sada igrač za Valenciju, Everton, neku momčad s četvrtog-petog mjesta tablice. Bit će mu jako teško u Juventusu. S bivšim trenerom Massimilianom Allegrijem imao je dobar odnos što zbog nogometa, što zbog svog karaktera. Mario nije mnogo govorio, više je to činio djelima, tako da je Allegri bio empatičan, ali Sarri ima drukčiju filozofiju. Suprotnu od Allegrija. On voli drukčije igrače – zaključuje novinar Tuttosporta.

Iako su nade da će Mandžukić i u novoj sezoni biti u prvih 11 Juventusa male, ipak ih ima. U klub je došao 2015. godine, odigrao je 118 utakmica i postigao 31 pogodak, a povremeno bio je i kapetan.

– Da, sve je moguće. On je borac, snažan je, ali mislim da će kod Sarrija ipak biti na klupi. Juventus, uostalom, želi dovesti i Maura Icardija i ako dođe igrat će u formaciji 4-4-2. Znači, s dvojicom napadača. Ronaldo i Icardi u vrhu napada, a ako ne, moguće je da će igrati i s dva krila i Ronaldom.

Ali ne bude li bilo ni tako, tu su i Dybala i Higuain koji je u dobrim odnosima sa Sarrijem zbog dana iz Napolija, ali tu je i mladi Kean koji je jako dobar igrač. Osim toga, indikator da Sarri ne računa na Mandžukića je i to što ga nikada ne spominje.

Kakva je budućnost hrvatskog napadača zna valjda samo Sarri.

– Mandžukić je pametan, zna da se situacija promijenila. Za njega je bolje da nađe novi klub i ode. Juventus je jak, ima kontakte, može mu ponuditi rješenje ne bude li zadovoljan statusom. Spominjala se posljednjih nekoliko mjeseci dortmundska Borussia, sada je tu i Manchester United. Ode li doista srebrni vatreni u neki od tih klubova, dio Juventusovih navijača ostat će bez svoga miljenika, a dio odahnuti.

Nije elegantan, agresivan je

– Dijelu navijača nije bio omiljen. Govorili su da ne igra lijepo, da nije brz, da ne trči puno i elegantno... Pa nije on labud, on je pitbull, agresivan... Ali bio je jako važan Juventusu, postigao je neke sjajne golove i jako je zaslužan za trofeje koje je Juventus osvojio. Tu je i ta njegova neizmjerna požrtvovnost, prilagodi se svakoj poziciji na kojoj igra, svakom igraču. Dobar je, ali nije super i to je problem – zaključio je Massimo Franchi.

Po svemu sudeći, aktivni igrački dani Marija Mandžukića u Juventusu su odbrojeni. Iako se dolaskom Ronalda pokazao kao sjajan suigrač, ipak nisu napravili neke velike stvari u Ligi prvaka, koju jako žele osvojiti. U četvrtfinalu izbacio ih je Ajax. No, barem su osvojili talijansko prvenstvo, a hoće li još što osvajati zajedno, vidjet ćemo... 

 

Ključne riječi

Komentara 23

Avatar Radacom
Radacom
07:57 04.07.2019.

Koje gluposti... Mandzo je odigrao sezonu na lijevom krilu sa 9 asistencija! Pa to nije Di Maria napravil. Kaj pricate gluposti novinarcici. Mandzo ce sve opet iznenaditi. Zapravo on nije iznenadenje on je konstanta. Forza Mandzo!!

NI
Nikost
08:58 04.07.2019.

Svakoj karijeri dođe kraj ali Mario još nije završena priča...

SO
Somelier
08:46 04.07.2019.

Talijani su slični nama. Prije podne ga strijeljaj a popodne mu daj orden ili obratno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije