Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HVALOSPJEVI ARGENTINCU

Ivić: Bolji je od Pelea i Diega, nikad se bolji neće roditi

Lionel Messi
Reuters
08.04.2010.
u 09:32

Naš proslavljeni trener Tomislav Ivić tvrdi da Barcelonu i Lionela Messija ne mogu zaustaviti ni Inter ni Real ni Manchester United.

Kad je u svibnju 2005. jedan omaleni dječarac ulazio u igru protiv Albacetea, malo je tko u tom dječaku koji je primao injekcije s hormonom rasta vidio najboljeg igrača koji će hodati planetom. I tada je Messi (sada 22 godine) zabio svoj prvi pogodak za Barcelonu, a danas je, nakon četiri komada Arsenalu, potvrdio da je najbolji. Ne najbolji danas, već najbolji svih vremena.

Ne mogu ih zaustaviti

Možda će se nešto stariji kibici buniti zbog te tvrdnje, ali nogometni znalac koji je gledao Pelea, koji je vodio momčadi protiv Maradone, Tomislav Ivić na istom je kolosijeku.

– Ma ne treba čekati da još nešto napravi. Znam da će nogomet biti još teži i brži, ali takav talent doista je dobio od Boga, Messi je za mene najbolji nogometaš dosad rođen. I teško da će takav ponovo biti rođen – oduševljeno je govorio Ivić, inače škrt na komplimentima. Sad ih nije štedio. Ostavio je Pelea i Maradonu iza Lionela.

– Danas se igra taj teški nogomet. Maradona je bio odličan, ali nije imao tu brzinu s loptom kao Messi. Pojednostavljeno, Messi je drukčiji od svih jer sve radi potkoljenicom, a svi ostali iz kuka.

Meesi je već doživio ovacije na stadionu Santiaga Bernabeua, bila je to nevjerojatna scena, kad je nakon Barcelonine pobjede (6:2) usred Madrida, dobio ovacije suparničkih navijača. A eto, baš se sad igra El Clasico u Madridu, pa i finale Lige prvaka je u Madridu. Njegovu Madridu. Od tog finala dijeli ga jedna "sitnica" – Inter Josea Mourinha.

– Ni Real niti Inter ne mogu zaustaviti Barcelonu. Zato što Barca nije samo Messi, sve počinje od Xavija, tu je Iniesta, a Messi je onaj fini "višak". Ne mogu ih zaustaviti ni Inter, ni Real, a niti Manchester United. Mogao bi to samo Chelsea, koji nema rupe između veznih i obrambenih igrača. Ne, neće Talijani ići žestoko, neće tući Messija, pokušat će igrati zgusnuto, ali teško da mogu zaustaviti briljantnu Barcu, koja je od dolaska Johanna Cruijffa i ostalih Nizozemaca tu igru dovela do savršenstva – ističe naš proslavljeni trener, koji je tako i uočio zašto Messi u reprezentaciji nije tako dobar.

Jose ni riječ o Leu

– U Barceloni ima suigrače, razrađen stil igre koji laici ne vide. Pa Nou Camp je vidio mnogo velikih utakmica, ali ovakvu protiv Arsenala ipak nije, to je bilo čudo – zaključio je Ivić.

Inače, bahati Jose Mourinho kao da je malo povukao ručnu kočnicu. Na svoj je način prošao preko CSKA, s dvaput po 1:0.

– Bilo je 500 naših navijača u Moskvi, nismo zbog toga išli raditi šou, nego proći – izjavio je Portugalac i nastavio o Barceloni:

– Igrali smo ove godine, ali ove dvije utakmice bit će potpuno drukčije. Uostalom, imamo pet pobjeda u Ligi prvaka u nizu i sada psihički potpuno drukčiju momčad. Imamo novu dimenziju, i Inter u Ligi prvaka. I što god bilo u polufinalu ili finalu, dogodine bit ćemo još bolji. A bit ćemo i prvaci Europe, ako ne sad, onda sigurno u roku od pet godina.

Messija nije spominjao, i to je dio taktičkoga rata.

Komentara 2

HO
hotfishlake
10:48 08.04.2010.

svaka cast ivicu za sva prosla postignuca ali danas on cesto zna promasiti metu, tako i ovoga puta... maradona ima cak i bolju statistiku do 22. godine nego messi, maradona nije igrao u tako snaznoj ekipi kao messi u barci, maradoni su slomili nogu u barci, danas se igra gospodski, messi je protiv arsenala imao toliko prostora da bi i olic zabio dva od njegovih cetiri, maradona je bio razigravac i stirjelac, iniesta i messi u jednom, messi se bolje da usporediti s peleom, izrazitim strijelcem, messi moze nadmasiti maradonu, jos je mlad, ali jos je daleko od toga...

BP
bpza
12:07 08.04.2010.

Skoro da u bobu se slažem s komentarom hotfishlake-a o Maradoni i Messiju. No, siguran sam da g. Ivić griješi i kod ocjene Pelea. Drugi se onda nogomet igrao, drugačije je bio tretman nogometaša, a Pele je i onda bioo i sada je jedinstven. S druge strane, bojim se da bi Messi mogao nastradati od mine već protiv Bayerna, ako do te utakmice dođe, mine zvane: „Pranjić“…

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije