Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jesenski prvaci

Igrači Domusa protivnike lome 'prcelijankom'

'pixsell-23.12.2009.-Solin, Hrvatska - Malonogometna ekipa Kman  Photo: Ivana Ivanovic/PIXSELL'
'Ivana Ivanovic/PIXSELL'
25.12.2009.
u 19:19

Domus već sedam godina u napad ide s pet igrača, a kako je golman-igrač Stanko Prcela, ta se taktika zove prcelijanka.

Jedan od najstarijih splitskih malonogometnih klubova Domus ovu je jesensku polusezonu završio na prvom mjestu Prve splitske malonogometne lige.

Jedinstvena taktika

Ti majstori malog baluna, makar u momčadi ima sedam igrača koji bi mogli igrati u veteranima, lome znatno mlađe protivnike zahvaljujući svom modelu igre koji svi u Splitu znaju kao "prcelijanku".

– Mi smo jedinstveni po tome što svaku utakmicu od prve do zadnje minute igramo s igračem-vratarom, dok drugi tako igraju samo kad stižu rezultat. A kako to mjesto drži Stanko Prcela, i ta je taktika dobila ime prcelijanka – objašnjava nam Renato Grgatović, igrač i voditelj ekipe.

S igračem-vatarom Domus nastupa već barem sedam sezona, a početak je bio gotvo sasvim slučajan.

– U jednoj nam se utakmici ozlijedio vratar, a kako nismo imali rezervnoga, Stanko je stao na gol, ali je i sudjelovao u igri. Do tog trenutka smo gubili, a na kraju utakmicu dobili. Od tada je sve krenulo, odlučili smo stalno igrati na taj način – objašnjava Grgatović.

Malo-pomalo svoj novi način igre doveli su gotovo do savršenstva.

– Sate i sate smo ja i Stanko pomicali novčiće po ploči, razrađivali razne taktike koje smo potom prenosili igračima. I zaista jako dobro igramo prcelijanku. Imamo uglavnom sjajnu gol razliku, malo zgoditaka primamo, a jako mnogo dajemo – objašnjava nam Renato Grgatović.

Ne treba napominjati da je ključni igrač u tom stilu igre Stanko Prcela.

– On određuje i diktira tempo igre, koliko dugo će lopta kružiti, a kada ćemo krenuti u dubinu. Zbog takvog načina igre naša ekipa ima jako veliki posjed lopte, po 70 posto po utakmici. Gotovo kao Barcelona – kroz smijeh će Grgatović.

Jaka konkurencija

A konkurencija u Prvoj splitskoj ligi Domusu nije nimalo slaba, jer je čine momčadi u kojima nastupaju brojni igrači iz Prve i Druge državne lige.

– Tu su Tomičić, Gudelj, Velaga, Dubovac i drugi, tu je do 40 prvoligaških i drugoligaških igrača. No mi ih se ne bojimo, naše je oružje prcelijanka – jasan je Grgatović, voditelj Domusa.

Domus je sljednik Croatije Kman, koja je osnovana još 1983. godine u splitskom kvartu Kman. U vrijeme kada je osnovan klub ime Croatia i nije bilo baš najomiljnije tadašnjem režimu, no klub ga je ipak zadržao.

Kako su godine prolazile imena su se mijenjala, dodavali nazivi sponzora, a već zadnjih sedam godina nose ime Domus, po tvrtki Anđelka Vučka, koja klub podržava.

Ključne riječi

Komentara 1

KR
Krtola
04:04 26.12.2009.

Hallo picojebci..sto ne dodjete sa tom..PRCOLIJANKOM..na kutiju sibica..da igrate tako sa golmanom van sedam metara..pa ce vam se taktika odmah promjeniti..u novi naziv..PETARDIJANKA..sto ce te od svakog u Zagrebu dobijati 5 komada po tekmi a zabit cete nista:):) ajde hakleri vi ste na potezu:):) heee heee

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije