Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
22.09.2019. u 18:22

Hajduk je od 9. kola usamljen na vrhu tablice Prve HNL s 19 bodova. Bijeli su na Poljudu pobijedili Inter s 3:1 i iskoristili Dinamov kiks u varaždinu (0:1).

Strijelci za Hajduk bili su Caktaš (41.) iz jedanaesterca, Jurić (47.) i Jairo (86.), a za momčad iz Zaprešića zabio je Serderov (49.). U 90. minuti Interov kapetan Mazalović je dobio drugi žuti, odnosno crveni karton.

Hajduk - Inter
1/11

Burićeva družina trenutačno imao tri boda više od Dinama, koji ima utakmicu manje.

Hajduk je u prvom poluvremenu potpuno nadigrao Inter stvorivši niz izglednih prilika, a onda je u 41. minuti poveo iz poklonjenoga kaznenog udarca. Ismajli se samo srušio u 16-ercu u kontaktu sa stoperom Intera Grgićem, osječki sudac Bel odlučno pokazao na bijelu točku, Interova klupa zanijemila od nevjerice, a potom prasnula u smijeh.

Mijo Caktaš tako je iz nepostojećega 11-erca doveo bijele u vodstvo, koje se moglo i trebalo dogoditi i puno ranije.

Nejašmićev šut glavom izbačen je s gol-crte, 21-godišnji vratar Frelih, obranio je šuteve Jradija i Caktaša, zatresla se i Interova vratnica...

Oporavljeni Stanko Jurić zabio je Hajdukovo vodstvo 2:0 u svom prvom dodiru s loptom u 47. minuti, a dvije minute kasnije Interov brzonogi Rus iz dagestanske prijestolnice Mahačkale Serder Serderov (sugrađanin slavnoga borca Habiba Nurmagomedova) smanjio je iz kontre na 2:1. Tek u 86. minuti Brazilac Jairo, na asistenciju Caktaša, uništio je ambicije gostiju.

Trener Hajduka Damir Burić tako je ostvario i šestu ovosezonsku prvenstvenu pobjedu, dohvativši 19 bodova nakon devet odigranih kola, što je najbolji učinak bijelih na startu prvenstva još od 2010. godine, kada je Stanko Poklepović osvojio 21 bod. Za usporedbu, Hajduk je u prošloj sezoni u istom razdoblju imao samo 11 bodova, već se bio oprostio od naslova prvaka i već je bio smijenio jednoga trenera, Kopića, i ustoličio Vulića.

Utakmicu Hajduka i Intera na Poljudu gledalo je 13.175 gledatelja, što je ispod Hajdukovoga prosjeka gledanosti ove sezone u domaćim utakmicama (16.005).

Hajduk: Posavec; Juranović, Ismajli, Simić, Čolina; Hamza (od 46. Jurić), Nejašmić, Bradarić; Jradi (od 74. Teklić), Caktaš (od 89. Eduok), Jairo. Trener: Damir Burić

Inter: Frelih; Tatomirović, Soldo, Grgić; Bosec, Mazalović, Mlinar, Vego (od 61. Galić); Ljubić (od 80. Conev); Mamut, Serderov (od 90. Mitrović). Trener: Samir Toplak

Crveni karton: Mazalović (90., drugi žuti)

>> Pogledajte vrijednost hrvatskih reprezentativaca

Komentara 38

DU
Deleted user
17:11 22.09.2019.

Koji jedanesterac hehehehe......

DI
dirižabl
17:32 22.09.2019.

Hocu banda zvana nas jajduk uloziti prigovor zbog poklonjenog jedanaesterca

Avatar lokalpatriot ri
lokalpatriot ri
18:34 22.09.2019.

Očito su urodili plodom napadi na suce. Ovaj sudac može na more.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije