Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivan Martinović

Gleda njemačke serije, bolji je i od Ramba, a voli - puno spavati

24.10.2018.
u 22:10

U njemačkoj ligi igra puno naših igrača. Uvijek se javimo jedan drugome...

Lino Červar, izbornik hrvatske muške rukometne reprezentacije, pozvao je za susrete kvalifikacija za EP 2020. godine, protiv Švicarske u Osijeku i Belgije u gostima, još jednog dvadesetogodišnjaka – Ivana Martinovića. Prvi je Halil Jaganjac, a upravo su njih dvojica bili stožerni igrači kadetske reprezentacije Hrvatske koja je 2016. osvojila srebro na Europskom prvenstvu.

– Već sam sto puta pogledao snimku tog finala i još ne mogu shvatiti kako smo mogli izgubiti. Vodili smo Francuze sa šest razlike, a onda kao da je za nas vrijeme stalo. Ta je utakmica moja noćna mora – počeo je Ivan.

Rođen je u Beču, a roditelji su mu porijeklom iz Jajca. Rukometnu karijeru počeo je u Fiversima, a sa samo 15 godina debitirao je u najjačem austrijskom rukometnom razredu. U sezoni 2016./2017. proglašen je za najboljeg novaka u austrijskoj rukometnoj ligi.

– Već sam imao konkretne ponude raznih menadžera kada sam na EP-u 2016. proglašen za najboljeg desnog vanjskog. Kada sam opet bio dobar na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Gruziji, stigle su nove ponude. Tad je tata prihvatio ponudu Gummersbacha.

Christoph Schindler, sportski direktor njemačkog bundesligaša, istaknuo je da je Gummersbach Ivana pratio jako dugo.

– U Gummersbachu me je dočekao Drago Vuković, legenda hrvatskog rukometa, osvajač olimpijske medalje 2004. godine. On mi je jako puno pomogao u početku, a pomaže mi i dalje. Ne samo na parketu već i izvan njega. Ne prođe dan u gradu a da ne popijemo barem kavu. Trener mi je Denis Bahtijarević i nisam ni slutio da ću dobiti tako veliku minutažu.

U deset utakmica postigao je 53 pogotka i trenutačno je deseti strijelac lige. Kada bi se gledali samo desni vanjski, onda je Martinović treći strijelac Bundeslige. Na listi strijelaca puno je dobrih igrača ispod njega poput Ramba, Schmida, Webera, Bylika, Glandorfa...

– Imao sam tremu samo u prvoj utakmici. Sjećam se da su mi se tresle ruke. Srećom, brzo me prošao strah i iz utakmice u utakmicu igram sve opuštenije. U odnosu na austrijsku, njemačka liga je puno, puno jača i kvalitetnija.

U Gummersbachu živi sam.

– Nekad mi u posjet dođu roditelji, ali i djevojka. Kad nemam obaveza u klubu, uglavnom se odmaram, puno spavam, volim gledati filmove, ali i njemačke serije.

Kaže da ga je iznenadio ga poziv Line Červara.

– Nisam očekivao da ću tako brzo biti pozvan u seniorsku reprezentaciju. Velika mi je čast što ću upoznati velike igrače poput Duvnjaka i Cindrića. Neke igrače poznajem od ranije, poput Mandića i Šipića, naravno i Jaganjca.

Na vašoj poziciji prednost bi trebali dobiti Luka Stepančić i Jakov Vranković.

Ja ću se pokušati nametnuti. Bilo bi mi drago kada bih upisao prve minute u seniorskoj reprezentaciji. Znam kako je igrati pred domaćim navijačima jer smo kao domaćini igrali na EP-u 2016. u Koprivnici – zaključio je Ivan Martinović. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije