Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OIM

Hrvatske rukometašice na pijesku osvojile srebro

Argentina - Hrvatska
Foto: Reuters/Pixsell
1/2
14.10.2018.
u 09:32

Nakon što su odličnom igrom u polufinalu uspjele uzvratiti Nizozemkama za tijesni ovotjedni poraz 1-2, hrvatske su rukometašice u finalnom dvoboju poražene od favoritkinja turnira - Argentine.

Sedmog dana Olimpijskih igara mladih (OIM) u Buenos Airesu hrvatske su rukometašice na pijesku osvojile srebrnu medalju porazom u finalu od Argentine, dok je muška reprezentacija završila nastup kao četvrta izgubivši dvoboj za broncu također od domaće reprezentacije.

Nakon što su odličnom igrom u polufinalu uspjele uzvratiti Nizozemkama za tijesni ovotjedni poraz 1-2, hrvatske su rukometašice u finalnom dvoboju poražene od favoritkinja turnira - Argentine. Unatoč borbenosti i novom solidnom izdanju naših igračica, domaća ekipa nošena publikom, još jednom je ostala nerješiva enigma. 

Srebro su izborile: Rea Banić, Mia Bošnjak, Petra Lovrenčević, Anja Vida Lukšić, Ana Malec, Vanja Perenčević, Saša Sladić, Mia Tupek i Nika Vojnović s trenerima Ivom Kanjugović i Sinišom Ostoićem. 

U borbi za broncu Mađarice su bile bolje od Nizozemki sa 2-0. 

Foto: Reuters/Pixsell

Hrvatska muška reprezentacija u rukometu na pijesku dobro se držala u polufinalnom srazu sa Španjolcima (1-1), ali je pokleknula nakon izvođenja kaznenih udaraca (6-8). Pomalo deprimirani zbog propuštene prilike za finale, naši su igrači u borbi za treće mjesto poraženi od argentinskih vršnjaka 0-2. Španjolci su u finalu svladali Portugalce sa 2-1, odlukom iz kaznenih udaraca. 

Dizačica utega Hermana Dermiček završila je nastup u A skupini kategorije +63 kg na 10. mjestu. Deseto mjesto bilo je krajnji domet i hrvatskog jedriličara Martina Dolenca u kajtanju te za jedriličarku Palmu Čargo na dasci.

Srebrom rukometašica na pijesku, mladi hrvatski olimpijci trenutačno imaju četiri osvojene medalje. Prethodno je ekipno zlato i pojedinačnu broncu osvojila judašica Ana Viktorija Puljiz te još jednu broncu taekwondašica Lena Stojković, a obje su nastupale u kategoriji do 44 kilograma. Olimpijske igre mladih završavaju 18. listopada.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije