Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
26.09.2021. u 00:31
Suci nisu mogli negirati dominaciju i jednoglasno su mu se priklonili (117:112, 116:112, 115:113).

Ukrajinski boksač Oleksandr Usik (19-0-0) ostvario je najveću pobjedu karijere protiv prvaka Anthonyja Josuhe i "oteo" mu sva četiri pojasa (WBA, IBF, WBO, IBO) pred gotovo 70.000 gledatelja u njegovom Londonu! Suci nisu mogli negirati dominaciju i jednoglasno su mu se priklonili (117:112, 116:112, 115:113).

Nekoć najbolji boksač "cruiser" kategorije nadboksao je u potpunosti Joshuu tijekom 12 rundi. Napadao je bez prestanka, sjajno se kretao, iskazao je brzinu, agilnost i ubojitu ljevicu.

- Boks je najjača droga na svijetu i nema lijeka za nju - izjavio je uoči meča Usik te dodao:

- Ne borim se za novac, borim se za slavu, želim biti najbolji.

Foto: Reuters

To je i postao! Malo tko mu je davao šanse, bez obzira na viđeno tijekom karijere. Nekako se vjerovalo da ne može protiv iskusnijeg, većeg i fizički jačeg borca no našao je odgovor i samouvjereno koračao prema pobjedi.

Zanimljivo je da su obojica zlatni olimpijci iz Londona 2012., ali dok je Joshua bio prvak u superteškoj, Usik je bio u teškoj kategoriji.

- Meč je išao u smjeru koji sam očekivao. Bilo je trenutaka kad me Anthony snažno udario, ali nije to bilo ništa posebno. Nisam imao razloga ići po nokaut i to su mi sugerirali u mom kutu. U početku sam ga pokušavao jako udariti, ali nakon toga sam se držao svog posla - kazao je poslije meča Usik pa dodao:

- Jedino što sam s ovim mečom htio jest odati počast Isusu Kristu. Radio sam žestoko od siječnja, pripremao se i pola godine nisam vidio obitelj. Sad želim biti s njima i podijeliti sreću. Uopće ne razmišljam o uzvratu u ovom trenutku.

-
Borba za titulu prvaka, 23:30, London

Sva tri suca dodjelila su pobjedu Usiku, zasluženo!

12. RUNDA

Sve se svodi na ove posljednje tri minute! I ponovno Usik napada, osjetio je priliku i ne želi to ispustiti. Prebio je Joshuu u posljednjoj rundi! Sad je sve na sucima, ali dileme ne bi trebalo biti!

11. RUNDA

Još samo šest minuta! Usik ne posustaje, napada, napada i napada... Kao da je tek počeo meč! Spojio je četiri ili više lijevih direkta u posljednjoj minuti. Ako ga Joshua ne sruši, Usik će biti prvak!

DESETA RUNDA

Usik pronalazi snagu i kreće žestoko u desetu rundu. I ponovno ljevicom uspijeva uzdrmati Joshuu. Krv iz nosa procurila je kod prvaka. Ali, desnicom je pokazao izazivaču zašto je na tronu. Bit će ovo napeto do posljednje sekunde! Teško je procijeniti kome pripada ova runda.

DEVETA RUNDA

Nevjerojatan meč, prepun ritma, nema "grljenja", nema zavlačenja. Cijelu prvu minutu Usik je fenomenalno izbjegavao udarce, kao u videoigri. Joshua je kontrolirao rundu do posljednjih 30 sekundi, a onda ponovno Usik uspijeva pronaći ljevicom put do mete. To je 5:4 za izazivača!

OSMA RUNDA

Nema opuštanja, ide se žestoko do kraja! Joshua je spojio u nekoliko navrata sjajne udarce i Usik se sad brani. I ova runda je pripala prvaku, koji je ponovno strategiju okrenuo prema udarcima u tijelo. Dakle, 4:4 je, još četiri runde do kraja! Mogu li obojica ostati na nogama do kraja?

SEDMA RUNDA

Joshua osjeća priliku, kao i gledatelji! Ali, Usik uzvraća sjajnim udarcima i kombinacijama, koje su sad završile na tijelu prvaka. I ponovno je Joshua skoro završio na tlu nakon ubojite ljevice! Usik se vratio! To je sad 4:3 za izazivača.

ŠESTA RUNDA

Idemo vidjeti hoće li Usik krenuti kao u prve tri runde ili je sve okrenuto na stranu Joshue. Iako je uspio Usik spojiti nekoliko dobrih udaraca, umalo je završio na tlu. Joshua je potpuno preuzeo kontrolu i sad je 3:3!

PETA RUNDA

Joshua izgleda nešto moćnije u ovim trenucima. Dojam je kao da što meč ide dalje, prvak uspostavlja kontrolu. Počeo je udarati Usika više u tijelo i podosta ga u ovoj rundi onemogućio napasti. Može se reći da je peta runda pripala Joshui i to je sad 3:2 za izazivača.

ČETVRTA RUNDA

Žestoko je počela i ova runda! Joshua je pogodio u metu minutu i pol prije kraja i ponovno uzdrmao Ukrajinca, ali odmah kreće prema naprijed kad primi udarac. Ova runda pripala je prvaku!

TREĆA RUNDA

Usik je pun samopouzdanja. Umalo smo vidjeli nokaut, nekoliko lijevih bombi završilo je na licu Joshuea, ali i jedna desnica na licu Ukrajinca, koji je odmah ostao uzdrman jer Englez ima veću snagu u ruci. No ponovno runda ide na stranu Usika!

DRUGA RUNDA

Evo nam i druge runde! Oba borca su konstantno u pokretu, gledamo vrhunski meč! Ali, u ovoj rundi nema opasnijih udaraca ni s jedne strane, oba boksača su opreznija. No u posljednjih 45 sekundi Usik je krenuo i uspio pogoditi Joshuu. Koji mu vraća! Završila je runda, teško je odrediti tko ju je dobio no dojam je da ponovno ide na stranu Ukrajinca.

PRVA RUNDA

Počeo je meč! Usik je krenuo hrabro i zadao nekoliko zanimljivih udaraca, posebno minutu i pol prije kraja runde lijevom rukom, a potom je uslijedio i desni direkt. I na samom kraju runde ponovno lijevi direkt. Usiku je pripala prva runda!

Michael Buffer predstavio je borce i meč bi sad svakog trenutka trebao početi!

Joshua je u ring ušao s pjesmom Maula pod nazivom "Ambitions", koja je zapravo posvećena njemu, što se vidi prema riječima.

Usik je izjavio da je boks najjača droga na svijetu i da za to ne postoji nikakav lijek.

U ring prvo ulazi izazivač Usik. I to uz pjesmu "Braća" ili "Brattia".

Potpuno drugačija atmosfera tijekom "God Save the Queen".

Ukrajinsku himnu izviždao je dobar dio gledatelja i to je nova neugodnost koju stvaraju navijači u Engleskoj. Sjetimo se Europskog prvenstva i kako su zviždali svakoj himni protivnika prije utakmica.

Uz pjesmu Sweet Caroline Neila Diamonda najavljuje se meč i cijeli stadion pjeva u glas, što je dojmljivo jer borbu prati 65.000 gledatelja.

Bez obzira na kvalitete Ukrajinca, Joshua je apsolutni favorit. Kladionice mu daju 73 posto šanse za pobjedu.

Usik je neporažen (18-0) i do ove razine stigao je tako što je "počistio" sve ispred sebe.

Organizator meča je Matchroom, prava prijenosa dijele Sky Sports i DAZN, platforma za streaming. Upravo potonja jest dostupna svima, ali za to treba platiti. Srećom, nije riječ o astronomskoj cifri već svega 12,99 kuna.

Joshua će od ovog meča zaraditi oko 11,5 milijuna eura, a Usik 3,5 milijuna eura. Naravno, zaradit će ponešto i od prodaje TV prava.

Okolie i Prašović su završili svoj meč, pobijedio je Okolie. Idući na rasporedu su Anthony Joshua i Oleksandr Usik u meču za svjetske titule po WBA, IBF, WBO i IBO verziji!

Anthony Joshua titulu će braniti na stadionu Tottenhama.

Komentara 24

Avatar milidobrović
milidobrović
23:37 25.09.2021.

Sirotinjo koja plaćaš htv čitaj

Avatar milidobrović
milidobrović
23:42 25.09.2021.

Pišite brže, ne vidimo, ali zato masno plaćamo htv

PP
plavac plavi
00:09 26.09.2021.

Toooooooooo!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije