Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dobre vijesti

Disciplinski postupak Fife: HNS će izbjeći rigoroznu kaznu zbog ekscesa navijača?

FIFA World Cup Qatar 2022 - Group F - Croatia v Canada
Foto: HANNAH MCKAY/REUTERS
1/4
30.11.2022.
u 13:03

- Sve kazne koje je HNS imao od strane FIFA-e su izbrisane, dakle u slučaju da budemo kažnjeni krećemo od početka, od prve predviđene sankcije, a to je novčana. Teži oblik bio bi financijska i zatvaranje jedne tribine na sljedećoj utakmici koju HNS organizira, a pod okriljem je FIFA-e - rekao je tajnik HNS-a Vladimir Iveta.

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) otvorila je u utorak disciplinski postupak protiv hrvatske reprezentacije zbog ponašanja dijela navijača na utakmici Svjetskog prvenstva u Katru protiv Kanade. Hrvatski navijači vrijeđali su kanadskog vratara Milana Borjana, koji ima srpske korijene i koji je ranije imao neprimjerene izjave o Domovinskom ratu. Kada je Hrvatska slavila 4-1, na tribinama je osvanuo plakat uvredljivog sadržaja, a i povici su bili uvredljivi. Borjan je nakon utakmice rekao da je dobio puno poruka od bijesnih hrvatskih navijača nakon što je prije utakmice procurio njegov telefonski broj.

Hrvatska je i prijašnjih godina bila kažnjavana zbog ekscesa navijača pa su se mnogi pribojavali da bi Savez mogao biti rigoroznije kažnjen. No, tajnik HNS-a Vladimir Iveta, potvrdio je da se to neće dogoditi.

- Sve kazne koje je HNS imao od strane FIFA-e su izbrisane, dakle u slučaju da budemo kažnjeni krećemo od početka, od prve predviđene sankcije, a to je novčana. Teži oblik bio bi financijska i zatvaranje jedne tribine na sljedećoj utakmici koju HNS organizira, a pod okriljem je FIFA-e, dakle u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2026. godine. Postoje i teže mjere poput zatvaranje cijelog stadiona, oduzimanja bodova i izbacivanje iz natjecanja, no one sada, po meni, ne mogu doći u obzir. Ni blizu – rekao je Iveta za Sportske novosti.

Stoga, obzirom kako su sve prijašnje kazne izbrisane, novčana kazna kretat će se od 20 tisuća franaka pa nadalje. Kolika će biti, ovisi o disciplinskoj komisiji Fife koja odlučuje o cijelom slučaju. HNS će se uskoro očitovati svjetskoj krovnoj nogometnoj organizaciji.

Video - Strupar: Belgijci izgledaju kao da su posvađani na terenu, Hrvatska ima jednu veliku prednost

Komentara 2

VA
vadis1
17:06 30.11.2022.

Bravooo za FIFA. Divljacko i primitivno ponasanje treba rigorozno kazniti.

LI
liliZG
14:08 30.11.2022.

preživjet ćemo mi i tu kaznu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije