Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Autori: Ivan Halar, Hina
Australian Open

Čilić je u polufinalu! Nadal mu predao meč nakon gotovo četiri sata borbe

Čilić je u polufinalu! Nadal mu predao meč nakon gotovo četiri sata borbe
Foto: Reuters/PIXSELL
23.01.2018. u 13:15

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić po drugi put u karijeri plasirao se u polufinale Australian Opena, nakon što mu je prvi tenisač svijeta Rafael Nadal predao četvrtfinalni dvoboj pri rezultatu 3-6, 6-3, 6-7 (5), 6-2, 2-0 nakon tri sata i 47 minuta borbe.

Bio je to sedmi Čilićev dvoboj protiv Nadala i druga pobjeda našeg tenisača, koji je Španjolca svladao 2009. u Pekingu, kad su se prvi put sastali.

Čilićev suparnik u polufinalu bit će Britanac Kyle Edmund, 49. tenisač svijeta, koji je iznenađujuće svladao 3. nositelja Bugarina Grigora Dimitrova sa 6-4, 3-6, 6-3, 6-4.

Prvi tenisač svijeta trebao je 52 minute za osvajanje prvog seta u kojem je više prijetio na Čilićev servis, a do ključnog 'breaka' stigao u osmom gemu, u kojem je Marin napravio dvostruku pogrešku i promašio dva forhenda.

Čilić - Nadal
1/17

Nadal je prvi stigao do prednosti i u drugom setu, ponovno uz Čilićevu pomoć. Pri rezultatu 2-2 i na 'break-loptu' Marin je dobio opomenu zbog prekoračenja vremenskog ograničenja od 25 sekundi između poena. Nakon opomene napravio je dvostruku pogrešku i darovao 'break' Nadalu. No, uslijedio je preokret. Nizom od četiri gema, u kojem je dvaput slomio servis Španjolca, Čilić je osvojio drugi set i nakon sto minuta igre izjednačio se s Nadalom.

U trećem setu je prvi zaprijetio najbolji hrvatski tenisač, ali je Nadal spasio jednu 'break-loptu' kod 1-1 i još dvije kod 3-3. Marinov servis je bio ugrožen u desetom gemu, ali je Čilić spasio set-loptu odličnim volejem. Odluka je pala u 'tie-breaku' u kojem servis nije bio prednost. Nadal je poveo 2-0, Čilić nizom sjajna tri poena došao do 3-2 s dva servisa, ali je oba poena izgubio. Za 4-4 Čilić je pogodio još jedan neobranjiv forhend. Nažalost, kod 5-5 je potpuno izbacio Nadala iz terena, a onda promašio forhend kojim je trebao doći do set-lopte. Nadal takvu priliku nije propustio i nakon 72 minute igre u trećem setu došao do na korak od polufinala.

Bez obzira na takav rasplet, Čilić nije 'spustio gard', već je u četvrti set ušao još odlučniji izboriti peti set. Takav pristup mu se isplatio u četvrtom gemu, u kojem je došao do 'breaka' još jednim neobranjivim forhendom, a već gem poslije vodio je 4-1. Tada je Nadal zatražio medicinsku pomoć zbog bolova u desnom kuku. Nakon pet i pol minuta ukazivanja pomoći meč je nastavljen, a Marin nastavio igrati u istom ritmu. Za to je nagrađen još jednim 'breakom', koji mu je donio peti set i prednost prvog servisa u odlučujućoj dionici.

Nakon što je Nadal izgubio servis kojim je Marin došao do prednosti 2-0, Španjolac je vidno šepajući došao do našeg tenisača i stisnuo mu ruku u znak predaje.

Do tog trenutka, čak i kad kod Nadala nije bilo znakova ozljede, Marin se ravnopravno nosio s Nadalom i parirao mu vrlo agresivnom igrom kojom je natjerao Nadala u defenzivu. Čilić je završio meč sa 83 izravna poena, a Nadal sa samo 39.

Polufinalni dvoboj Čilića i Edmunda na rasporedu je u četvrtak ujutro po hrvatskom vremenu. Do sada su se jednom sastali, prošle godine u 2. kolu turnira Masters 1000 serije u Šangaju, kad je Čilić slavio u dva seta.

AUSTRALIAN OPEN, tenisači - četvrtfinale

MARIN ČILIĆ (HRV/6) - Rafael Nadal (Špa/1) 6-3, 3-6, 6-7 (5), 6-2, 2-0, predaja

Kyle Edmund (VB) - Grigor Dimitrov (Bug/3) 6-4, 3-6, 6-3, 6-4

Komentara 72

DU
Deleted user
11:27 23.01.2018.

Sramotno je što nitko u HR ne prenosi ovaj meč!

ZG
zg223
13:11 23.01.2018.

cestitke na polufinalu :)

QQ
qqq
09:50 23.01.2018.

Bravo za ovaj prijenos meča.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije