Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČILIĆ U ČETVRTFINALU

Bilo je sparno, ali u 13. igrama bio sam odličan

Marin Čilić
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
22.01.2018.
u 07:00

– Bio je to meč pun uspona i padova, prilično me namučio. Trebalo je to psihički izdržati jer nam je uz to, vjerojatno obojici, smetala velika sparina. Mogu biti zadovoljan svojom igrom, Carreno Busta poznat je kao defenzivac, ali sada je prilično dobro servirao.

Marin Čilić igrat će u četvrtfinalu ovogodišnjeg teniskog Australian Opena i to s Rafaelom Nadalom. Do sraza s prvim tenisačem svijeta Marin je došao nakon četiri prilično teška seta u dvoboju s tri godine mlađim Pablom Carrenom Bustom, jedanaestim igračem svijeta. Naš najbolji tenisač svladao je Španjolca sa 6:7 (2), 6:3, 7:6 (0), 7:6 (3), nakon tri sata i 27 minuta igre i tako postigao jubilarnu stotu pobjedu na Grand Slam turnirima. Marin je u tom meču ispucao čak 20 asova, a imao je i gotovo dvostruko više vinera od Carrena Buste (73:39) te mnogo bolji postotak na reternu. Bio je to drugi međusobni sraz ove dvojice suparnika i druga pobjeda Čilića koji je slavio i prije dvije godine u Baselu.

Mogao bi i do trećeg mjesta

– Bio je to meč pun uspona i padova, prilično me namučio. Trebalo je to psihički izdržati jer nam je uz to, vjerojatno obojici, smetala velika sparina. Mogu biti zadovoljan svojom igrom, Carreno Busta poznat je kao defenzivac, ali sada je prilično dobro servirao. No, kad je bilo najvažnije, u tie-breakovima, bio sam na visini zadatka. Lijepo je čuti da mi je ovo stota pobjeda na Grand Slam turnirima. Pamtim trijumf na US Openu 2014. i nadam se da i ovdje mogu daleko – poručio je Čilić nakon ulaska u četvrtfinale, drugog u Melbourneu (2010. u polufinalu je izgubio od Murraya), 11. ako se uzmu u obzir svi Grand Slam turniri.

Lani se Čilić od Australian Opena oprostio već u drugom kolu (iznenađujući poraz od Britanca Evansa, tada 51. tenisača svijeta), pa ove godine nije branio mnogo bodova. Dakle, pruža mu se prilika za novi veliki skok na ATP listi. U ovom trenutku je u tzv. poretku uživo peti (pretekao je Austrijanca Thiema), a u slučaju dobrog rezultata mogao bi i do trećeg mjesta.

Rafa trebao četiri sata

Još više se za ulazak u četvrtfinale Australian Opena pomučio Rafa. Tek je nakon četiri sata igre i pet setova stigao do pobjede protiv 26. igrača svijeta, Argentinca Diega Schwartzmana i to sa 6:3, 6:7 (4), 6:3, 6:3. Čilić protiv Nadala ima pet poraza i samo jednu pobjedu, koju je ostvario u njihovu prvom dvoboju u Pekingu 2009. godine. Prije sedam godina igrali su na Australian Openu, a Nadal je slavio s 3:0 u setovima. Zapravo, Marin je nakon te prve i jedine pobjede u okršajima s Rafom, u preostalim mečevima osvojio samo set.

Petra Martić ostala je bez četvrtfinala nakon što je u tijesnom meču, nakon dvosatne borbe, sa 6:7 (5), 5:7 poražena od mlade Belgijke Elise Mertens, 37. tenisačice svijeta. Osmina finala na Grand Slam turnirima kao da je ukleta za Splićanku: na toj je razini u karijeri zaustavljena četiri puta. Dogodilo joj se to još i lani u Roland Garrosu i Wimbledonu te 2012. u Roland Garrosu. Tada je, 2012. godine, stigla i do svog najboljeg plasmana – 42. mjesta na WTA listi. Sada će joj četvrto kolo Australian Opena donijeti povratak u top 60, u ovom trenutku na 58. mjesto, i bit će druga Hrvatica na popisu najboljih tenisačica: iza Donne Vekić (50.), a ispred Ane Konjuh (59.) i Mirjane Lučić-Baroni (67.).Od naših tenisača i tenisačica u Melbourneu su u seniorskoj konkurenciji “na životu” još samo Mate Pavić u muškim parovima (s Austrijancem Marachom) i mješovitim (s Kanađankom Dabrowski) te Franko Škugor također u miksu (s Amerikankom King).

Rezultati osmine finala – tenisači: Dimitrov (3, Bug) – Kyrgios (17, Aus) 7:6 (3), 7:6 (4), 4:6, 7:6 (4), Edmund (VBr) – Seppi (Ita) 6:7 (4), 7:5, 6:2, 6:3; tenisačice: Suarez Navarro (Špa) – Kontaveit (32, Est) 4:6, 6:4, 8:6, Wozniacki (2, Dan) – M. Rybarikova (19, Slk) 6:3, 
6:0.•

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije