Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TKO ĆE U KATAR?

Četiri zvijezde HNL-a protiv prvaka Europe će pokušati izboriti Svjetsko prvenstvo

Arijan Ademi
24.03.2022.
u 19:20

U polufinalu mini turnira Ronalda, Silvu, Fernandesa i društvo čeka reprezentacija Turske koja je išla uzlaznom putanjom zadnjih nekoliko godina, ali se apsolutno raspala lani na Euru.

S početkom u 20:45 na rasporedu su polufinalne utakmice triju miniturnira za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Kataru, točnije utakmice doigravanja za SP europskih reprezentacija.

Europski prvak Italija nije izborio direktan prolazak na SP, a prva reprezentacija koja mu u play-offu stoji na putu je sve bolja i bolja reprezentacija Sjeverne Makedonije, u kojoj bi večeras u Palermu protiv Mancinijeva stroja trebala nastupiti i četiri igrača iz Prve HNL: kapetan Stefan Ristovski te Arijan Ademi (Dinamo), Darko Velkovski (Rijeka) i Jani Atanasov (Hajduk).

Podsjetimo, Talijani jesu neporaženi u ovim kvalifikacijama, no imali su četiri pobjede i četiri remija, što im je bilo dovoljno samo za drugo mjesto iza Švicarske, dok su Makedonci bili pozitivno iznenađenje svoje skupine pobijedivši čak i Njemačku te se na kraju uguravši na drugo mjesto na ljestvici ispred Rumunjske i Islanda. Izabranici Blagoja Milevskog večeras neće imati što izgubiti.

A ako Talijani dobiju ovaj dvoboj, možda će morati u majstorici za odlazak na SP ići na pretprošle europske prvake Portugalce koji su ostali bez direktnog odlaska na SP šokantnim porazom protiv Srbije (1:2) na domaćem terenu. U polufinalu mini turnira Ronalda, Silvu, Fernandesa i društvo čeka reprezentacija Turske koja je išla uzlaznom putanjom zadnjih nekoliko godina, ali se apsolutno raspala lani na Euru.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije