Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dijamantna liga

Britanci Sandru nisu uvrstili na predstavljanje zvijezda! Žunić: Mogu do novog rekorda

Sandra Perković
Foto: Ivo Čagalj
1/4
20.08.2017.
u 08:00

Sandra Perković za Britance nije zvijezda za službenu konferenciju za novinare.

Stipe Žunić i Sandra Perković danas nastupaju na mitingu Dijamantne lige u Birminghamu. I dok je Sandra još prije izborila nastup u finalu u Bruxellesu, Stipe će ga pokušati izboriti danas.

Za sada naš kuglač, treći s nedavno održanog Svjetskog prvenstva u Londonu, ima pet bodova i za ulazak u finale trebat će biti najmanje peti ili šesti. Finale u bacanju kugle za sada su izborili samo Amerikanac Ryan Crouser i Novozelanđanin Tom Walsh. Svi ostali (Bukowiecki, Gill, Storl, Richards, Kovacs, Stanek, Whiting i Žunić) u igri su za preostalih šest mjesta.

Svi najbolji u kugli

– Jako je teško bilo što prognozirati. Puno toga ovisit će o vremenu. Ovdje me dočekala kiša, a vjerojatno će padati i u nedjelju. Za finale će mi možda, po nekim računicama, trebati dva boda, a to znači da svakako moram biti među sedam. Naravno, potrudit ću se da budem među prva četiri kako bih bio sto posto siguran za finale u Bruxellesu. Olakšavajuća okolnost je što se Jamajčanin Richards, koji je ispred mene po bodovima, ozlijedio i završio sezonu – rekao je Žunić.

Jeste li se uspjeli oporaviti nakon londonskih dana?

– Jesam. Nakon veličanstvenog slavlja i dočeka u Zadru, odmah sam drugi dan nastavio trenirati. Rezultati na treningu bili su jako dobri, tako da mislim da bih u Birminghamu opet mogao srušiti hrvatski rekord – zaključio je Žunić.

Zanimljivo je da od 11 kuglača na startnoj listi devetorica imaju bolji rezultat ove sezone od Žunića. Slabiji rezultat ima samo Britanac Lincoln, koji je tu samo zato što je domaći bacač.

Sandra Perković doputovala je dva dana ranije u Birmingham, no organizatori je nisu uvrstili za službenu konferenciju za novinare na kojoj se predstavljaju zvijezde. Aktualna europska, svjetska i olimpijska pobjednica u bacanju diska očito nije zanimljiva Britancima, pa će organizatori novinarima predstaviti Nizozemku Dafne Schippers, svjetsku prvakinju na 200 metara, Grkinju Katarinu Stefanidi, svjetsku prvakinju u skoku s motkom, Novozelanđanina Toma Walsha, svjetskog prvaka u bacanju kugle, te Kataranina Mutara Essu Barshima, svjetskog prvaka u skoku u vis.

Sandra Perković
1/5

O Žuniću ovisi i povijest

Naša je diskašica dvaput pobjeđivala u Birminghamu, 2013. i 2015., vlasnica je rekorda mitinga (69,23 metra). Sandra će pokušati postići još jednu pobjedu u Dijamantnoj ligi, no pitanje je koliko joj je ostalo snage nakon što je ipak malo proslavila svjetsko zlato. Australka Deni Stevens je u odličnoj formi, a Kubanke Perez i Caballero sigurno će se htjeli iskupiti za loš nastup na Svjetskom prvenstvu.

Uđe li Žunić u finale, Hrvatska će prvi put u povijesti u finalu Dijamantne lige imati troje predstavnika. To je velika stvar jer bi tada imala više finalista od Norveške, Španjolske, Turske, Katara, Mađarske, Portugala, Bugarske, Italije, Švicarske, Nizozemske, Finske, Litve, Belgije, te isti broj finalista kao Bjelokosna Obala, Bocvana, Maroko i Bjelorusija. Do sada su u finalima Dijamantne lige nastupale samo Blanka Vlašić i Sandra Perković. Ove godine prvi put nastupit će i Sara Kolak, a možda i Stipe Žunić.

Komentara 30

DU
Deleted user
08:06 20.08.2017.

sa otoka i od britanaca nista novo kad smo mi hrvati u pitanju oni sandru ne bi uvrstili ni kada bi morali

ZA
!zagreb!
08:34 20.08.2017.

A kad budu himne svirale za očekivati je i Bože pravde.

Avatar whack.tack
whack.tack
08:41 20.08.2017.

zna se koliko oni vole srbe a s time povezana je i odnos prema hrvatima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije