Naslovnica Sport Ostali sportovi

Najbolja je! Sandra pomela konkurenciju i osvojila zlato!

Sandra je bacila 70,31 i drugi put u karijeri osvojila svjetsko zlato.
13. kolovoza 2017. u 21:17 77 komentara 25706 prikaza
Foto: Reuters

Sandra Perković sjajnim je nastupom osvojila zlato u bacanju diska na Svjetskom prvenstvu u Londonu. Sandra je bacila 70,31, pomela konkurenciju i drugi put u karijeri osvojila svjetsko zlato.

Sandra Perković BORBA ZA ZLATO Sandra Perković: Kod mene nema ni trunke bahatosti, radim kao konj

Perković je tako ponovila uspjeh iz Moskve prije četiri godine kada je po prvi put osvojila naslov svjetske prvakinje, dok je prije dvije godine u Pekingu bila srebrna iza Kubanke Denije Caballero. Uz dva svjetska zlata, Perković ima i dva olimpijska zlata, prvo je osvojila na istom ovom stadionu u Londonu prije pet godina, a drugo lani u Rio de Janeiru.

Usto, Perković ima i četiri uzastopna naslova europske prvakinje.

1 / 14

Šampionka iz zagrebačke Dubrave dominirala je natjecanjem diskašica u Londonu, već u prvoj seriji bacila je 69,30 metara što je rezultat kojega niti jedna druga bacačica nije ostvarila ove godine. U drugoj seriji Perković je bacila još dalje, do 70,31m, a i u trećoj je seriji prebacila 70 metara sa 70,28m, dok je u četvrtoj disk sletio na 69,81m. Bila su to tri najdulja hica natjecanja. U petoj i šestoj seriji Perković je prestupila.

Srebro je osvojila Australka Dani Samuels (29), svjetska prvakinja otprije osam godina iz Berlina je u šestoj seriji bacila rekord Oceanije od 69,64m, a broncu Francuskinja Melina Robert-Michon (38) sa 66,21m. Za Robert-Michon ovo je treća velika medalja, nakon srebra sa SP u Moskvi 2013. i sa OI u Riju lani. Samuels je u posljednjoj seriji za čak 1,65m popravila osobni rekord. Braniteljica naslova Denia Caballero natjecanje u Londonu završila je na petom mjestu sa 64,37m.

Inika McPherson Svi pričaju o njoj Atletičarka izgledom na Svjetskom prvenstvu šokirala svijet Usain Bolt otišao u suzama Šok za kraj! Bolt se ozlijedio u zadnjoj utrci karijere! SKOK U DALJ Srpkinja ostala bez medalje zbog bizarnog razloga: 'Sramota i nepravda!'
ccccccc
VJEČNE SALONKE
Crvene ili one sa zmijskim uzorkom? Doznajte koje su štikle must have ovog proljeća

A1 izdvaja za Vas