Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Humana gesta

Zagrebački glazbenik pružio je krov nad glavom beskućniku: Čovjek nije znao gdje će i što će

Zagreb: Poznati na predstavljanju knjige An?e Mari? "Afro"
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/9
14.10.2023.
u 20:00

Jerko Marić na dvije godine je pružio dom beskućniku koji nije imao krov nad glavom. - Ne volim baš pričati o tome, o tim nekim osobnim pomaganjima drugima, to smatram prirodnom stvari - kaže pjevač

Zagrebački glazbenik i frontmen grupe Adastra, Jerko Marić kad god je u mogućnosti rado sudjeluje u humanitarnim akcijama i pomaže potrebitima, a prije dvije godine napravio je humano i hvalevrijedno djelo. Jerko je često sa svojim bendom organizirao i koncerte za beskućnike, a manje je poznato da je jednom beskućniku pjevač osigurao i privremeni dom i to u svojoj vikendici. 

- Ne volim baš pričati o tome, o tim nekim osobnim pomaganjima drugima, to smatram prirodnom stvari. Svi mi pomažemo nekome na kraju dana, tako sam ja otvorio svoju vikendicu, budući da tamo većinom godine stoji i čeka mene, bila je ta situacija gdje čovjek nije znao gdje će i što će i bio je kod mene dvije godine - ispričao je Jerko za IN Magazin. 

Njegova grupa Adastra objavila je nedavno i ljubavnu pjesmu "Ona pored mene", a Jerko je otkrio kako više nije u vezi iako je prije tri godine planirao vjenčanje s tadašnjom djevojkom. - 'Nismo imali svadbu na kraju, rastali smo se i to je to. Sad sam slobodan. Nemam nikoga - rekao je pjevač. U svojim pjesmama bavi se društvenim temama a prije dvije godine Adastra je objavila pjesmu "Tanki zid"  koja je bila inspirirana rastućim brojem kaznenih djela nasilja nad ženama.

GALERIJA Pogledajte kako je Aleksandra Prijović izgledala kada je imala 16 godina i koliko se promijenila od tada

Zagreb: Poznati na predstavljanju knjige An?e Mari? "Afro"
1/29

- Htjeli smo pjesmom i spotom ukazati ljudima da je zabilježen velik porast nasilja nad ženama te da nasilnike ne smijemo tolerirati, već prijavljivati. Odabrali smo upravo ovaj trenutak kako bismo obilježili Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama. - objasnio je tada Marić.  Glumci u spotu su Ana Lončarić i Mihael Novosel, a sve je kao i sama pjesma snimljeno i montirano u Alom studiju u Zagrebu.

- Ako ste zatvorili oči pred nasiljem, onda ste i sami sudionici tog istog nasilja. Stoga, nemojte tolerirati ono što nije tolerantno. Borimo se svi zajedno protiv svakog oblika nasilja, pogotovo nasilja nad ženama i općenito u obitelji - poručili su tada iz benda Adastra.

VIDEO Anđa Marić otkrila da su je vodili na duhovnu obnovu kada joj je dijagnosticirana multipla skleroza

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Stradun
Stradun
11:41 15.10.2023.

" Ne volim baš pričati o tome..." Ali ,ipak, eto članka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije